VIDEO Reacția puternică a lui Ion Țiriac: „Nu v-ați întrebat cum dracu' era negativă, iar 72 de ore după, a fost pozitivă?”

Ion Țiriac găsește suspect testul anti-doping cu rezultat pozitiv, efectuat de Simona Halep în timpul ediției 2022 al Openului American. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 16:12
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 16:14

În data de 29 august 2022, Simona Halep a jucat ultima partidă oficială, în runda inaugurală a Openului American. Sportiva din România a fost învinsă de o jucătoare venită din calificări, Daria Snigur, iar, după încheierea meciului, a fost testată pozitiv la Roxadustat, în urma unei probe de urine recoltate de oficialii anti-dopaj. 

Ion Țiriac găsește suspect rezultatul pozitiv al testului, la 13 luni distanță de la momentul care o lasă pe Simona Halep în afara acțiunii din circuitul WTA.

Ion Țiriac: „Dacă eu aș fi Simona, aș da în judecată Federația Internațională de Tenis, ITIA, WADA.”

„Eu cu Simona am vorbit de două ori în acest an despre treaba asta și foarte scurt. O dată am și sfătuit-o ceva, dar nu mi-a urmat sfatul. 

Nu-i posibil să ții un om, să-i distrugi viața - nu cariera, ci viața -, să îi distrugi reputația, moralitatea, iar după un an să vii să-i dai patru ani.

Ce se întâmplă? Dacă, cumva... dacă eu aș fi Simona, eu aș da în judecată Federația Internațională de Tenis, pe cei de la ITIA, și nu pentru un milion. Vorbim despre SUA, New York... când cineva îți distruge viața, acolo e vorba de 100 de milioane de dolari.

Dar, o oră de avocat în Statele Unite costă undeva între 1000 și 1500. Acolo, când te înhami la un lanț din ăsta, trebuie să socotești între 5-10 milioane, cu siguranță.

Pe asta se bazează multă lege americană, că foarte puține persoane fizice își permit să se apere. Eu, în locul Simonei, aș face-o. 

Începând de la ITF, WADA, ITIA... și, foarte important, cine ți-a dat substanța? 

Nu cred că i-a dat cineva intenționat, pentru că nu suntem la științifico-fantastice sau la CIA, cu securitate. S-a întâmplat ceva ce s-a întâmplat. Trebuie găsit, iar vinovatul ăla absolut, să plătească!

„Trebuie găsit vinovatul, iar acela să plătească!”

Simona, un singur lucru, dacă știa de treaba asta, trebuia trecut în hârtiile acelea, pe de-o parte. Pe de altă parte, nu v-ați întrebat și voi cum dracu' vineri era negativă, iar după 72 de ore a fost pozitivă? Aici e toată treaba.

Eu sunt mai agresiv decât alții. Am fost și la Sydney, mi-am apărat țara cu 5000 de jurnaliști în față. Am avut dreptate, altfel nu îndrăzneam. 

Bag mâna în foc, încă o dată, că Simona Halep - jucătoare de tenis la 31 de ani - nu a avut niciun fel de intenție sau nevoi de ceva în plus ca să dea cu dreapta mai bine,” a declarat Ion Țiriac. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!