Ion Tiriac Simona Halep Simona Halep suspendata Tenis WTA Tenis

VIDEO SIMONA 32 | Ion Țiriac deplânge starea actuală a româncei: „De la îngerul cel mai mare, acum lumea o acuză de diavol!”

Ion Țiriac observă gradul de deteriorare a reputației Simonei Halep, în România. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 11:05
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 11:09

Ion Țiriac (84 de ani) a observat cum s-a schimbat imaginea Simonei Halep în țară, după scandalul de dopaj în care este implicată începând cu luna octombrie a anului trecut.

Înainte ca jucătoarea de tenis din Constanța să împlinească vârsta de 32 de ani, miliardarul român a declarat că fostul număr 1 WTA merită mai mult credit în România, în contextul în care a făcut istorie.

Ion Țiriac, despre Simona Halep: „De la îngerul cel mai mare, uite că acum, încet-încet, lumea o acuză de diavol.”

„De la îngerul cel mai mare, uite că acum, încet-încet, lumea o acuză de diavol. A fost numărul 1. A făcut istorie,” a spus Ion Țiriac, care a amintit despre contribuția sa în ce privește conturarea agențiilor anti-doping din prezent.

„Eu am fost unul din cei cinci delegați de Comitetul Olimpic Internațional, în anii '90, ca să formăm WADA (Agenția Mondială Anti-Doping).

Am fost foarte interesat și foarte agresiv. Înainte să ajung la Sydney, imediat după ce am fost ales președinte al Comitetului Olimpic Român, am făcut o lege.

Ion Țiriac invită la respect pentru Simona Halep: „A fost numărul 1 mondial. A făcut istorie.”

Pentru că eram rege în România, am făcut o lege contra Comitetului Olimpic Internațional, Bruxellesului, senatului american... care spuneau că suspendarea trebuie să fie de 2 ani, în cazul unui sportiv prins dopat.

Eu am spus nu, curățați toate sertarele. O dată dacă vă prind dopați, pentru toată viața nu mai participați la Jocurile Olimpice, pentru că nu o să vă mai alegem noi, Comitetul Olimpic Român, ca reprezentanți ai noștri.

Pe vremea aceea era Samaranch președinte, mare om de sport, m-a întrebat, dar nu m-a interesat de ce zicea lumea. Am făcut-o.

Eu sunt Stan-Pățitul. La Sydney, amintiți-vă că, pentru nurofen, care nu era pe lista federației internaționale, i-a luat Andreei medalia și nici n-a fost suspendată.

Cu toată răspunderea, am acasă formularul original prin care se demonstrează că acel test a fost manipulat. 

Au ajuns 62 de miligrame în laborator și s-au întors 100. Spunând treaba asta, cum e posibil să penalizezi, totuși, pe cineva, când ai văzut că proba este manipulată?

Eu am fost cel care, la WADA, a spus că un sportiv, dacă e depistat pozitiv o dată, e pozitiv. Ce înseamnă asta?

Înseamnă că dacă sunt patru gangsteri și al cincilea îi bagă ceva pe gât, este pozitiv,” a declarat Ion Țiriac. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!