VIDEO „Simona a făcut o greșeală, una singură” Ion Țiriac crede că ITIA „vinde gogoși” cu acuzațiile din pașaportul biologic

Ion Țiriac chestionează acuzațiile ITIA făcute în legătură cu pașaportul biologic al Simonei Halep. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 11:05
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 11:25

Ion Țiriac (84 de ani) nu dă crezare neregulilor găsite de reprezentanții ITIA în pașaportul biologic al Simonei Halep.

Miliardarul român prezintă suspiciuni cu privire la acuzațiile lansate de Agenția Internațională a Integrității în Tenis, deoarece procesul de acuzare s-a întins pe o perioadă de aproape un an. 

Ion Țiriac: „E bună și treaba cu pașaport biologic, dar în ziua în care au găsit-o, de ce nu au anunțat, de ce nu au oprit tot?”

„În primul rând, în lege, oriunde în lumea asta, ești condamnat atunci când ultimul tribunal te declară condamnat. Cu recursuri, cu curte constituțională, cu ce-o fi...

Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat, de ce ești vinovat sau când se găsește că ai fost vinovat, dar, aoleu, ai fost vinovat, dar e un pic cam lungă treaba cu vinovăția, ia, să mai găsim ceva!

Și să găsim ce anume? Pașaport biologic. E bună și treaba cu pașaport biologic, dar, în ziua în care ai găsit treaba, de ce nu ai anunțat, de ce nu ai oprit tot?

„Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat, de ce ești vinovat.”

După luni de zile, aoleu, uite că și pașaportul biologic, știți dumneavoastră cum este...

Păi dacă l-ai verificat atunci, ori ești de bună credință și faci treaba, ori ești tâmpit și n-o faci, ori ești de rea credință.

Să facem povestea foarte scurtă: Simona a făcut o greșeală, una singură. Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist.

Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză. Ea să ia un supliment acceptat, dar îl treci în formular, înainte de concurs,” a declarat Ion Țiriac. 

Simona Halep, acuzată de nereguli în pașaportul biologic, la sfârșitul lunii mai

„Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP).

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!