GALERIE FOTO Pliskova, favorită în finala Transylvania Open 2024 (LIVE pe Pro Arena și VOYO): avantajele cehoaicei

Finala Transylvania Open 2024 Ana Bogdan Karolina Pliskova Turneu WTA Cluj-Napoca Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 11 Februarie 2024, 14:58
Data actualizarii: Duminica 11 Februarie 2024, 14:59

Finala Transylvania Open 2024, Ana Bogdan - Karolina Pliskova poate fi urmărită în direct pe Pro Arena și VOYO duminică, 11 februarie, de la ora 17:30. 

Ana Bogdan și Karolina Pliskova împart aceeași vârstă, dar abordează finala Transylvania Open 2024 din direcții diferite.

Pentru sportiva din țara noastră, ultimul act al turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca este a doua șansă de a câștiga un turneu de acest calibru, în timp ce jucătoarea din Cehia a ieșit de 16 ori campioană în circuitul WTA, în care a pierdut alte 16 finale de competiție.

Karolina Pliskova câștigă o finală din două, în WTA: are 16 titluri din 32 de finale jucate

Entuziasmul Anei Bogdan, dublat de susținerea pe care o va primi din partea unei Arene BT umplute până la refuz poate să răstoarne argumentele care o dau pe Karolina Pliskova drept favorită la ridicarea trofeului. 

Mai experimentată în finale, Karolina Pliskova a ajuns la a 33-a finală de turneu WTA în cariera sa, în timp ce Ana Bogdan o va juca pe a doua, după cea pierdută pe zgura de la Varșovia, în 2022, în fața franțuzoaicei Caroline Garcia.

Ana Bogdan caută primul titlu în circuitul WTA

De partea apropiată a fileului, Ana Bogdan are trei titluri cucerite în turneele WTA 125k, calibru care marchează punctul de întâlnire al circuitelor ITF și WTA (două la Iași, în 2022 și în 2023 și unul la Parma, în 2023). 

Pliskova e fost număr unu mondial, aspect care poate avea o anumită greutate în jocul psihologic, de la distanță. Configurația actuală a clasamentului WTA arată însă că sportiva din Republica Cehă nu a mai practicat, în ultimele trei sezoane, nivelul de joc de care s-a bucurat la apogeul carierei, în perioada 2016 - 2018. 

Mai multă odihnă pentru Pliskova: Bogdan a jucat 6 ore și 18 minute în meciurile de trei seturi din sferturi și semifinale, pe când Pliskova a trecut în minimum de seturi de toate adversarele întâlnite până în finală. 

15 centimetri în plus pot conta decisiv la serviciu: cu o înălțime de 1,86 metri, Pliskova poate pune mult stres pe returul româncei Bogdan, care nu doar că a returnat impecabil, ci a și servit însă la nivel extraordinar pe parcursul acestei săptămâni, în consecință diferența de înălțime poate fi ușor ascunsă de noua elevă a antrenorului Horia Tecău. 


„Încă nebătută în România” Pliskova i-a provocat pe clujeni, la Transylvania Open (LIVE pe Pro Arena și VOYO)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!