VIDEO EXCLUSIV Ana Bogdan câștigă semifinala românească de la Transylvania Open 2024 (LIVE pe Pro Arena și VOYO)

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 10 Februarie 2024, 18:40
Data actualizarii: Sambata 10 Februarie 2024, 18:54

Semifinala 100% românească de la Transylvania Open 2024 a fost LIVE pe Pro Arena și VOYO.

Ana Bogdan - Jaqueline Cristian 6-3, 3-6, 6-4
meciul a fost transmis în direct de Pro Arena și VOYO


6-3, 3-6, 6-4: game, set, meci & calificare în prima finală la Transylvania Open, Ana Bogdan!

2 ore și 50 de minute a fost durata partidei, bornă care spune multe despre anduranța Anei Bogdan. Vineri, sportiva din Sinaia a stat 3 ore și 28 de minute pe teren, în duelul cu Arantxa Rus, încheiat 3-6, 7-6, 7-6. 

6-3, 3-6, 5-4: Jaqueline nu stă pe gânduri și joacă agresiv, face rebreak-ul la prima minge procurată. 

6-3, 3-6, 5-3: break, Ana Bogdan! Va servi pentru calificarea în finală.  

6-3, 3-6, 3-2: fără break în prima parte a setului decisiv.


6-3, 3-6: egalitate la seturi după o manșă încheiată cu as și game alb de Jaqueline Cristian. Importantă revenirea Anei Bogdan, de la 0-5 la 3-5, dar și time-out-ul medical cerut, care poate să aibă ramificații și în setul final.

Se fac 6 ore de joc pentru Ana Bogdan, în ultimele 23 de ore, o cantitate uriașă de efort care își poate vedea efectele resimțite în minutele următoare, care vor stabili numele finalistei. 

La scorul de 6-3, 2-5, Ana Bogdan a cerut time-out medical. Sportiva din Sinaia a câștigat două game-uri la rând, scăpând de scenariul întunecat în care ar fi putut să piardă setul secund la zero. 


6-3, 1-5 în setul 2: Jaqueline Cristian a făcut-o pe Ana Bogdan să muncească inclusiv pentru „game-ul de onoare” în această manșă. Hold la treizeci pentru favorită. 

6-3, 0-4 în setul 2: dublu break contra Anei Bogdan în setul secund. Abrupte, scăderea de formă în meci și creșterea numărului de erori neforțate comise de câștigătoarea primului set. 

6-3, 0-2 în setul 2: prim moment important pentru Jaqueline Cristian în meci. O invită eficient la fileu pe Ana Bogdan, în mai multe rânduri și obține primul game pe serva oponentei. 


6-3: game & prim set, Ana Bogdan! Jucătoarea din Sinaia nu a cedat avantajul break-ului procurat la jumătatea setului. Experiența superioară are câștig de cauză până acum, în semifinala românească de la Cluj-Napoca.

4-2 în setul 1: primul break al semifinalei e reușit de Ana Bogdan. 

2-1 în setul 1: fără break în primele trei game-uri ale semifinalei. Atât Bogdan, cât și Cristian au chestionat serios serva adversarei, prin retururi lungi. Puncte spectaculoase în prelungirile game-ului trei. 


Ana Bogdan (31 de ani, 65 WTA) și Jaqueline Cristian (25 de ani, 81 WTA) au pătruns pentru prima oară în semifinalele Transylvania Open

La a patra ediție a turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, tenisul românesc are certitudinea că va trimite a treia jucătoare în finala întrecerii, după calificările Simonei Halep și Gabrielei Ruse, în 2021, respectiv 2023.

Ana Bogdan: „De o asemenea susținere nu cred că am avut parte niciodată, nici măcar la meciurile de Fed Cup.”

„Nu a existat moment în timpul meciului, indiferent de scor, în care să nu cred și să nu îmi doresc victoria. Tot ce am făcut a fost cu tot sufletul și cu toată pasiunea mea pentru acest sport, pentru toată lumea care m-a susținut.

De o asemenea susținere nu cred că am avut parte niciodată, nici măcar la meciurile de Fed Cup. Le mulțumesc tuturor pentru tot ce m-au făcut să simt pe teren. Momentele acestea sunt unice și nu le voi uita niciodată,” a spus Ana Bogdan, în conferința de presă organizată după sfertul de finală câștigat în detrimentul Arantxei Rus, cap de serie numărul unu. 

Horia Tecău a strigat la noua sa elevă, Ana Bogdan, în timpul sfertului dramatic cu Arantxa Rus

Momentul critic al meciului cu neerlandeza ar fi survenit când Horia Tecău - noul antrenor al Anei Bogdan - a strigat la jucătoare, îndemnând-o să își schimbe atitudinea. 

„Mi-am dat seama despre ce vorbea. În primul set nu am fost atât de conectată la meci, nu reușeam să mă concentrez. Am aplicat imediat ce mi-a spus și mi-am spus încontinuu că totul depinde de mine, de ceea ce îmi spun, de felul în care îmi vorbesc, la fiecare punct în parte,” a adăugat Ana Bogdan, în seara zilei de vineri. 

În plus, Ana Bogdan apreciază că sursa energiei interminabile din meciul de 3 ore și 28 de minute cu Arantxa Rus este „o credință care vine din interior, dar și de sus.”

Jaqueline Cristian, înaintea semifinalei 100% românești de la Transylvania Open 2024

Calificată pentru prima oară în semifinalele turneului WTA 250 din inima Ardealului, Jaqueline Cristian s-a afișat energică în ultima conferință de presă organizată înaintea marelui meci cu Ana Bogdan.

„Totul se întâmplă cum mi-am dorit. Deși sunt mulțumită, sunt la fel de motivată să dau tot ce am mai bun și să duc săptămâna la bun sfârșit,” a dezvăluit Jaqueline Cristian. 

„Acasă ai un alt fel de energie și e o plăcere să fiu pe teren,” a spus Jaqueline Cristian, la Cluj-Napoca, cu mai puțin de 24 de ore înainte de meciul care va stabili numele româncei care va juca finala Transylvania Open 2024

„Nu mă interesează cine e de partea opusă a fileului.”

„Când sunt fericită, lucrurile merg bine. Toată săptămâna am mers pe principiul că nu contează ce jucătoare e pe partea cealaltă a fileului. Eu vreau să îmi fac treaba.

Restul e poveste. Nu mă interesează cine e de partea opusă,” a completat Jaqueline Cristian. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!