Tenis

Piedestalul pe care Emma Răducanu e poziționată de un fost mare jucător de tenis 

Emma Răducanu (18 ani, 22 WTA) a cucerit luna trecută, primul său turneul de Grand Slam al carierei, US Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 12:14
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 12:46

Britanica de origine română care va participa la Transylvania Open, peste două săptămâni, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca (25-31 octombrie), a jucat la New York un tenis variat și a dat dovadă și de o condiție fizică senzațională. 

Emma Răducanu l-a cucerit pe britanicul Tim Henman

Emma Răducanu a avut un traseu de anduranță, cu trei partide în calificări și șapte pe tabloul principal, parcurs ce l-a făcut pe fostul campion britanic, Tim Henman, să vorbească la superlativ despre fata care a scris o nouă pagină de istorie în WTA. 

Henman, nr.1 în tenisul britanic în 1996 și din 1995 până în 2005, a fost unul dintre jucătorii care impresionau printr-un stil încântător serviciu-vole. 

Emma Răducanu, o jucătoare puternică din punct de vedere mental

"A fost un privilegiu să mă aflu în tribune la toate meciurile pe care le-a jucat la US Open și să urmăresc tenisul de calitate pe care l-a etalat. Felul în care a contracarat cu clasă fiecare stil variat de joc al adversarelor cred că derivă, în primul rând, din forța ei mentală. 

Emma Răducanu a jucat un tenis consistent în fiecare partidă, asta mi s-a părut incredibil. E ceva fără precedent ce a realizat această jucătoare. 

Emma Răducanu a câștigat 20 de seturi la rând fără să piardă vreunul, e de-a dreptul încântor și mă bucur că am fost martor la o asemenea evoluție", a declarat Tim Henman, pentru Tennis Head.

Tim Henman a fost pe locul 4 ATP

În vârstă de 47 de ani, Tim Henman a fost nr.4 în clasamentul ATP și a ajuns de patru ori în semifinalele de la Wimbledon, o dată în penultimul act de la Roland Garros și o dată în semifinalele de la US Open. 

Emma Răducanu, milionară la doar 18 ani 

Succesele de la New York i-au adus Emmei Răducanu și un premiu financiar consistent, în valoare de 2,5 milioane de dolari. Sportiva britanică cu origini românești a primit peste $11,000 pentru fiecare minut al finalei pe care a câștigat-o, scor 6-4, 6-3 în defavoarea canadiencei Leylah Fernandez. 

US Open 2021 a fost doar al doilea turneu de mare șlem la care Emma Răducanu a participat. Debutul său în Grand Slam-uri a avut loc în această vară, la Wimbledon, grație unui wildcard, de care a profitat pentru a ajunge până în faza optimilor de finală.

La New York însă, Emma Răducanu a jucat calificări și a legat zece victorii fără să piardă vreun set, devenind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de mare șlem din postura de jucătoare venită din calificări.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies