emma raducanu Emma Raducanu campioana US Open Tenis WTA US Open 2021 Tenis

Multi-milionară la 18 ani! Cât va câștiga Emma Răducanu pentru titlul cucerit la US Open și câte jucătoare întrece în clasamentul WTA 

Emma Răducanu face un salt de proporții ireale în ierarhia circuitului WTA. Sportiva britanică e la câțiva pași de top 20 mondial. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 02:22
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 02:59

Emma Răducanu a început ultimul turneu de mare șlem al anului din postura de ocupantă a locului 150 în clasamentul mondial, dar perspectivele sale în circuitul WTA s-au schimbat subit într-o direcție ascendentă.

Sportiva britanică cu origini românești a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în ierarhia mondială, grație celor 10 victorii bifate la Flushing Meadows și va fi a 23-a jucătoare a lumii începând de luni, 13 septembrie.

$2,500,000 va primi Emma Răducanu pentru trofeul câștigat la US Open 


Succesele de la New York i-au adus Emmei Răducanu și un premiu financiar consistent, în valoare de $2,500,000. În alte cuvinte, sportiva britanică cu origini românești a primit peste $11,000 pentru fiecare minut al finalei pe care a câștigat-o, scor 6-4, 6-3 în defavoarea canadiencei Leylah Fernandez

US Open 2021 a fost doar al doilea turneu de mare șlem la care Emma Răducanu a participat. Debutul său în Grand Slam-uri a avut loc în această vară, la Wimbledon, grație unui wildcard, de care a profitat pentru a ajunge până în faza optimilor de finală. La New York însă, Răducanu a jucat calificări și a legat zece victorii fără să piardă vreun set, devenind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de mare șlem din postura de jucătoare venită din calificări. 

Modifică setările cookies