Cagla Buyukakcay Sorana Cirstea tenis dopaj Winners Open Tenis

O jucătoare care a învins-o pe Sorana Cîrstea, suspendată din tenis! A fost prinsă dopată la turneul WTA de la Cluj

Cagla Buyukakcay a fost suspendată temporar din tenis pentru că ar fi folosit un agent anabolizant, numit ractopamină. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 09:24
Data actualizarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 09:30

Cagla Buyukakcay (32 de ani, 244 WTA), fostă ocupantă a locului 60 în ierarhia mondială a fost suspendată de ITF, în baza articolului 7.12.1 al legii anti-dopaj în tenis. 

În data de 3 august, în timp ce juca la Winners Open, primul turneu WTA organizat de Municipiul Cluj-Napoca în acest an, sportivei din Turcia i-a fost cerut de către WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) o mostră de urină. Aceasta a fost trimisă la Montreal, pentru analize, iar în laborator s-a găsit o substanță numită ractopamină. 

  • O jucătoare care a învins-o pe Sorana Cîrstea, suspendată din tenis! A fost prinsă dopată la turneul WTA de la Cluj

Fost număr 60 WTA, Cagla Buyukakcay, suspendată din tenis pentru dopaj


Ractopamina se află pe lista interzisă a agenților anabolizanți, iar un test pozitiv anti-doping rezultă, conform regulamentului, în impunerea unei suspendări. 

Caglei Buyukakcay i-a fost trimisă o înștiințare a încălcării legilor anti-doping în tenis, în consecință și-a folosit deja dreptul de a cere o reexaminare a probei, dar nici aceasta nu a salvat-o de suspendare, care a fost declanșată în 4 noiembrie, informează ITF. 

Cagla Buyukakcay a învins-o pe Sorana Cîrstea în turneul WTA de la Istanbul, în 2016, dar este condusă la meciurile directe, scor 2-1, Cîrstea învingând-o în Fed Cup,, în anul 2013 și luându-și revanșa pentru eșecul din 2016 la București, doi ani mai târziu. 

Modifică setările cookies