Detaliul incredibil care face diferența. Simona Halep dezvăluie: ”Lui Barty i s-a plătit tot de către federație!”

Simona Halep Ashleigh Barty Turneu WTA 250 Cluj-Napoca Winners Open Tenis Detaliul incredibil care face diferența. Simona Halep dezvăluie: ”Lui Barty i s-a plătit tot de către federație!”
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 03 August 2021, 09:23
Data actualizarii: Marti 03 August 2021, 09:38

Simona Halep crede că potențialul tenisului românesc este mult mai mare decât rezultatele actualei generații. 

Înainte de a pleca înspre Montreal, Canada, unde va juca primul turneu WTA după o pauză de aproximativ trei luni, cauzată de accidentare, Simona Halep s-a oprit la Cluj-Napoca cu ocazia începutului competiției WTA 250, Winners Open

Întrebată despre infrastructura României în tenis și dacă ar merita țara noastră să organizeze întreceri mai mari, Simona Halep (10 WTA) a răspuns afirmativ, subliniind însă că țara noastră are nevoie de câteva construcții notabile pentru a putea crește nivelul turneelor aduse. 

Simona Halep: ”Până nu de mult, lui Ashleigh Barty i s-a plătit tot de către Federația Australiană de Tenis!”


”Bineînțeles că România ar merita un turneu mai mare, pentru că suntem atât de multe sportive bune. Eu încă sunt în top 10, am fost atâția ani, dar trebuie și conducerea să își dorească să se facă ceva, anume o infrastructură de care avem nevoie ca să putem organiza aceste turnee mari. Avem mare nevoie de terenuri de tenis pentru copiii care vin din urmă,” a spus Simona Halep.

Cât despre finanțare și sprijinul primit sau neprimit de tenismenii din România, Simona Halep a oferit un răspuns clar, la care a ajuns în urma unei discuții avute cu liderul mondial, Ashleigh Barty, care ar trebui să le dea de gândit persoanelor aflate la frâiele destinelor sportului românesc. 

”Știu că multe sportive sunt susținute în totalitate de federația lor de tenis, chiar și Australia. Am vorbit cu Barty despre acest subiect și, până nu de mult, totul a fost achitat pentru ea, de la antrenor, echipă și până la condiții de joc. Multe țări investesc în tenis, chiar și în sportivii foarte buni, care au posibilități financiare. La noi, acest lucru a lipsit de-a lungul anilor și încă lipsește, dar poate în viitor se va schimba acest lucru, pentru că sunt foarte mulți copii talentați în România care pot face treabă în tenis, dar nu au posibilități financiare. E păcat să îi pierdem,” a adăugat Simona Halep, într-un interviu acordat la Cluj-Napoca. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!