Novak Djokovic Australian Open Craig Tiley Tenis Tenis Oficial: Novak Djokovic e cel mai bun tenismen din istoria ATP! Recordul care nu va putea fi egalat cu secolele

Novak Djokovic, la Australian Open. Ce a cerut directorul primului turneu de Grand Slam din 2023

Turneul din Australia se va desfășura între 16 și 29 ianuarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 12:52
Data actualizarii: Miercuri 12 Octombrie 2022, 13:10

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a anunţat, miercuri, că sportivii din Rusia şi din Belarus vor putea participa la competiţie şi că sârbul Novak Djokovici va fi binevenit dacă va reuşi să obţină viză.

Novak Djokovic, la Australian Open | Ce a spus Craig Tiley

Autorităţile din tenis au interzis participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţiile internaţionale pe echipe, după startul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, însă le-au permis sportivilor respectivi să concureze la turneele obişnuite din circuit.

  • Oficial: Novak Djokovic e cel mai bun tenismen din istoria ATP! Recordul care nu va putea fi egalat cu secolele

French Open şi US Open le-au permis ruşilor şi belaruşilor să concureze ca sportivi neutri. Wimbledon a interzis participarea sportivilor din cele două ţări.

“În acest moment, sportivii ruşi şi belaruşi sunt eligibili pentru a juca la Australian Open. Singura diferenţă va fi că ei nu pot reprezenta Rusia – nu pot reprezenta drapelul Rusiei. Ei nu pot participa la activităţi gen intonarea imnului Rusiei şi ei trebuuie să joace caa sportivi independenţi, sub un nume neutru. Însă ei vor fi bineveniţi la Australian Open în ianuarie”, a declarat Tiley.

El a precizat şi că sârbul Novak Djokovici va fi eligibil dacă va putea să obţină viză.

"Este ceva între cele două părţi, iar apoi, în funcţie de rezultat, el ar fi binevenit la Australian Open"

La ediţia trecută a turneului, Djokovici a fost expulzat din Australia pentru că nu este vaccinat împotriva covid-19. Sârbul are interdicţie de acces în Australia până în 2025, dar guvernul australian poate ridica interdicţia.

Tiley a spus că nu a discutat cu guvernul despre Djokovici şi că organizatorii Australian Open nu pot pleda în numele sârbului.

“În acest moment... Novak şi guvernul federal trebuie să rezolve situaţia, iar apoi noi vom respecta deciziile. Nu este o chestiune pentru care putem să pledăm noi. Este ceva între cele două părţi, iar apoi, în funcţie de rezultat, el ar fi binevenit la Australian Open”, a explicat directorul turneului.

Novak Djokovici, care a ratat şi US Open pentru că nu este vaccinat, a declarat luna trecută că aşteaptă veşti pozitive de la autorităţile australiene. Turneul Australian Open va avea loc în perioada 16-29 ianuarie 2023. News.ro

VIDEO Andrei Pavel, la Poveștile Sport.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!