Nick Kyrgios ironizează tradiția de la Wimbledon: „E cel mai stupid lucru pe care l-am văzut vreodată. Nimeni nu vrea așa ceva”

Nick Kyrgios Wimbledon 2022 Nicholas Kyrgios Nick Kyrgios conferinta de presa Wimbledon 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 10:32
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 10:31

Nick Kyrgios a acceptat să joace în proba de dublu masculin a turneului de la Wimbledon, alături de prietenul Thanasi Kokkinakis, deși gândul de a juca 5 seturi în această probă îl îngrozește. 

Cunoscut pentru personalitatea sa deschisă și lipsa de inhibiție, Nicholas Kyrgios (27 de ani, 45 ATP) nu s-a abținut și a ironizat tradițiile turneului de la Wimbledon, tocmai în ultima conferință de presă organizată înaintea startului turneului.

Vorbind despre tradiția vestimentară, care presupune purtarea exclusivă a hainelor albe pe terenurile de joc de la Wimbledon, Nick Kyrgios s-a aflat la polul opus al discuției, afirmând că el însuși ar prefera să joace mereu doar în negru.

Nick Kyrgios: „Meciurile de dublu în 3-din-5 seturi sunt cel mai stupid lucru pe care l-am văzut.”

Din postura de campion de Grand Slam în proba de dublu, statut dobândit la Australian Open, în prima lună a acestui an, alături de Thanasi Kokkinakis, Nick Kyrgios a criticat formatul meciurilor de dublu jucate la Wimbledon.

Aflat la prima sa participare în proba de dublu a competiției de la Wimbledon, Nick Kyrgios s-a supus, deși neîncântat de idee, formatului competițional care presupune meciuri de 3-din-5 seturi, spre deosebire de celelalte întreceri de Grand Slam. 

 „Să fiu sincer, nu prea aștept să joc trei din cinci seturi la dublu. Cred că e cel mai stupid lucru pe care l-am văzut, ca să fiu brutal de onest. 

Nu știu de ce se joacă trei din cinci, nimeni nu vrea să joace dublu trei din cinci, și nimeni nu vrea să se uite la meciuri de dublu jucate trei din cinci seturi. 

Sunt încântat, dar, de asemenea, îngrozit că s-ar putea să joc cinci seturi de dublu într-un meci. De asta nu am mai jucat dublu la Wimbledon până acum. Nu are sens. 

Mi-a mers bine la simplu aici și nu am vrut niciodată să joc, în ziua mea liberă, cinci seturi, într-un meci de dublu,” a comentat Nick Kyrgios, campion al Openului Australian 2022, în proba de dublu masculin. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!