Nick Kyrgios Novak Djokovic Wimbledon 2022 Nick Kyrgios finalist Wimbledon Nick Kyrgios Wimbledon 2022 Roger Federer Tenis

„Doar Federer m-a făcut să vreau să ies de pe teren” Nick Kyrgios, comparație fascinantă între Federer și Nadal-Djokovic

Nick Kyrgios a dezvăluit că nu înțelege cum a putut să ajungă în finala Wimbledon, în contextul în care s-a antrenat o singură oră per zi. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 11 Iulie 2022, 10:40
Data actualizarii: Luni 11 Iulie 2022, 10:49

Finalistul învins al ediției 2022 a turneului de la Wimbledon, Nick Kyrgios (27 de ani) a făcut o comparație între Roger Federer și duo-ul Nadal-Djokovic, după ce a cedat în fața tenismenului sârb, scor 6-4, 3-6, 4-6, 6-7 (3), după 3 ore de joc.

Jucătorul australian cu origini grecești a dezvăluit că Novak Djokovic (35 de ani) nu a fost cel mai puternic adversar pe care l-a înfruntat vreodată, menționând că numai Roger Federer a avut darul de a-l face să vrea să iasă de pe teren în timpul unui meci. 

Nick Kyrgios: „Federer te poate face să vrei să ieși de pe teren. Joacă rapid, iar terenul pare mic.”

„Djokovic e atât de calm. Nu poți să îi perturbi liniștea. Dar nu te face să te simți la fel de rău precum o face Federer. Dintre cei trei mari jucători (Federer, Nadal, Djokovic), Federer poate să te facă să te simți extrem de rău. Te poate face să vrei să ieși de pe teren.

Joacă astfel încât totul pare rapid, terenul pare mic, în timp ce Nadal și Djokovic îți permit să joci puțin din spatele terenului, iar dacă nu joci bine, te pedepsesc. Însă Federer vine înspre tine și te poartă în afara terenului,” 

Kyrgios s-a simțit înstrăinat în finala Wimbledon 

„Nu trebuia să fiu aici. Sunt doar un copil din Canberra. În urmă cu o lună, jucam baschet cu niște prieteni și i-am spus unuia că s-ar putea să mă distrez și să câștig Wimbledon. O lună mai târziu, sunt finalist la Wimbledon. 

Nu m-am antrenat decât o oră per zi și mă tot întreb: cum de am ajuns aici? E grozav,” a completat australianul, aflat la cel mai bun rezultat al carierei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!