Tenis

”Naomi Osaka vorbește despre sănătate mintală, dar eu am avut probleme de 20 de ori mai rele!” Reacția lui Nick Kyrgios

Nick Kyrgios acuză tratamentul incorect pe care l-a primit din partea presei pentru că și-ar fi manifestat personalitatea pe teren. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 04 August 2021, 10:02
Data actualizarii: Miercuri 04 August 2021, 10:09

Nick Kyrgios a pierdut în primul tur al competiției ATP 500 de la Washington în fața americanului Mackenzie McDonald, scor 6-4, 6-4, după o oră și cincisprezece minute de joc. 

Înainte de a-și începe seria turneelor pregătitoare pentru US Open, tenismenul australian a ținut să vorbească despre experiențele sale cu presa și că tratamentul pe care l-a primit a fost un factor declanșator în dezvoltarea unor probleme mintale mai rele de 20 de ori decât cele resimțite de japoneza Naomi Osaka, conform spuselor lui Kyrgios. 

Nick Kyrgios: ”În sinea mea, știu că sunt grozav pentru acest sport.”


”În sinea mea, știu că sunt grozav pentru sport. Ai nevoie de personalități ca a mea. Simt că sunt puternic. Dacă cineva nu ar fi la fel de rezilient mental precum sunt eu, la câtă ură am primit, cât rasism am experimentat și cât tratament de rahat am primit din partea circuitului, a fanilor, a tuturor, ar fi putut fi...

Am căzut în locuri care erau - oameni ca Naomi Osaka vorbesc acum despre sănătate mintală - de 20 de ori mai rele. Tot ce primesc jucători ca Naomi Osaka e presă bună. Nu au parte de mesaje pline de ură. Nu sunt penalizați cu amenzi istorice pentru că au trimis mingi de tenis în afara stadionului. 

Asta gândesc eu. În loc să mă izolați și aproape să mă crucificați pentru personalitatea mea, ați putea spune: 'Ok, tipul ăsta e diferit, haideți să nu îl tratăm ca pe Roger Federer sau pe Marin Cilic. Are stilul său.' Tot ce spun e ca sportul acesta m-ar fi putut conduce în locuri întunecoase, lucru pe care l-a făcut pentru o perioadă scurtă, când aveam 18 ani și eram unul dintre cei mai cunoscuți tenismeni în Australia, dar eram distrus în bucăți de presă. Nu e așa ușor. Acum am 26 de ani, sunt suficient de matur, știu că totul e un rahat,” a declarat Nick Kyrgios la Washington, notează Tennis Head

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies