Naomi Osaka Indian Wells 2022 Tenis WTA Indian Wells Veronika Kudermetova Tenis

VIDEO „Naomi, ești varză!” Învinsă și jignită la Indian Wells: Osaka a izbucnit în plâns. Cum a reacționat publicul californian

Naomi Osaka a fost tulburată până la lacrimi de o spectatoare, care i-a transmis un mesaj de dezaprobare. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2022, 09:05
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2022, 09:12

Scene dificil de cuprins în ultimul meci programat în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică (12-13 martie) la Indian Wells. După doar 4 minute de joc, Naomi Osaka a oprit meciul și s-a așezat pe banca de odihnă, unde a izbucnit în plâns, după ce o spectatoare a strigat: „Naomi, ești varză!”

Inițial, Naomi Osaka i-a cerut arbitrului de scaun să folosească microfonul, pentru a transmite o replică femeii din tribune. „Ce vrei să spui?” a întrebat arbitrul de scaun. „Nu o să înjur, doar vreau să transmit un mesaj,” a fost replica sportivei nipone. 

Naomi Osaka a izbucnit în plâns, pe banca de odihnă, după momentul controversat

În cele din urmă, Naomi Osaka a fost consolată de supervizorul turneului și a revenit pe teren, dar fără succes, cedând în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, scor 6-0, 6-4. 

Deși a încheiat partida ca pierzătoare, organizatorii turneului californian i-au acordat jucătoarei din Japonia microfonul, la finalul partidei, pentru a-și exprima sentimentele față de incident.

„Am vrut să vă mulțumesc. Simt că am plâns destul în fața camerelor. Să fiu sinceră, am mai primit astfel de cuvinte înainte și nu m-a deranjat, dar s-a întâmplat aici, unde și surorile Williams au pățit asta. Dacă nu ați văzut momentul, căutați-l și urmăriți-l! Încerc să nu plâng, dar în capul meu s-a tot repetat această conexiune,” a spus Naomi Osaka, făcând referire la un potențial atac rasial. 

Naomi Osaka începuse bine turneul WTA 1000 de la Indian Wells, cu o victorie în defavoarea campioanei de Grand Slam, Sloane Stephens, dar prin această eliminare timpurie își continuă un sezon 2022 fără rezultate notabile, până în momentul de față. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies