Tenis

Motivul pentru care Novak Djokovic a pierdut cu 6-0 setul decisiv al finalei de la Belgrad: „Îmi afectează corpul și metabolismul”

Novak Djokovic a explicat că suferă de o nouă boală, care l-a lăsat fără energie în setul decisiv al finalei turneului ATP 250 de la Belgrad. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:05
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:05

Novak Djokovic s-a infectat de două ori cu virusul SARS-CoV-2, dar susține că are o altă boală care îl împiedică să performeze la cel mai înalt nivel. 

Învins de Andrey Rublev cu 6-2, 6-7, 6-0 în finala turneului ATP 250 de la Belgrad, Novak Djokovic s-a declarat neplăcut surprins de lungimea perioadei de recuperare de care pare să aibă nevoie.

Novak Djokovic a jucat patru meciuri de trei seturi în turneul de la Belgrad

„Nu e vorba de Covid-19, e altceva care mă deranjează, dar nu pot intra în detalii. Ceva îmi afectează corpul și metabolismul de câteva săptămâni. Nu am mai pățit așa ceva, poate doar la începutul carierei. De asta spun că e vorba despre o boală. Pare că timpul de recuperare este mai mare decât mă așteptam. 

În finala cu Andrey nu m-am simțit rău până în setul secund. Chiar și atunci, după time-out-ul medical, am simțit că sunt pregătit pentru decisiv. Am avut energie doar pentru două game-uri. Știu că nu a fost plăcut pentru cei prezenți în tribune. Îmi pare rău, dar atât a fost posibil. 

Pot să extrag câteva lucruri bune, am jucat meciuri de trei seturi, am câștigat câteva. Îngrijorător este că acest sentiment nu l-am mai avut. Nu e vorba de pregătire, ci de acel lucru care mă afectează,” a spus Novak Djokovic pentru Alo, citat de GSP

În postura de campion en-titre al turneului de la Roland Garros, Novak Djokovic este așteptat să facă o figură impresionantă la Paris în ediția din 2022, programată în perioada 22 mai - 5 iunie. 

Modifică setările cookies