Rusul Andrey Rublev (8 ATP), numit „mincinos” și „ipocrit” de ucraineanul Alex Dolgopolov: „Dacă nu știi nimic despre război, de ce donezi bani?”

Alexandr Dolgopolov Andrey Rublev razboi ucraina rusia Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 20:35
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 20:35

Alexandr Dolgopolov nu a îndurat declarațiile făcute de Andrey Rublev și l-a acuzat de minciună și ipocrizie, în contextul în care tenismenul rus a spus că este needucat și nu cunoaște evoluția războiului din Ucraina. 

La 33 de ani, Alexandr Dolgopolov a lăsat în urmă viața confortabilă pe care o conducea, în urma unei cariere de 15 ani în tenisul profesionist și s-a înrolat în armata ucraineană, pentru a face parte din rezistență, în contextul invaziei rusești.

Asistând indirect și direct la atrocitățile comise de Armata Rusă pe teritoriul propriei țări, Alexandr Dolgopolov i-a refuzat declarațiile lui Rublev, care a comentat situația războiului catalogându-se ca fiind „needucat” și „neinformat” cu privire la desfășurarea războiului din Ucraina. 

Dolgopolov, către Rublev: „Dacă nu știi nimic despre războiul din Ucraina și nu urmărești știrile, de ce dracului ești dispus să donezi toți banii?”

Andrey Rublev (8 ATP) a fost acuzat de Alexandr Dolgopolov - fost număr 13 ATP - de ipocrizie și minciună, în contextul declarației făcute de tenismenul rus, în care acesta consideră decizia luată de organizatorii Wimbledon ca fiind discriminatorie. 

Mai devreme în această săptămână, oficialii turneului de mare șlem din Marea Britanie au luat hotărârea de a interzice accesul sportivilor ruși și belaruși în ediția 2022 a Grand Slam-ului din Regatul Unit, în contextul războiului izbucnit de Federația Rusă în Ucraina, în data de 24 februarie 2022. 

Andrey Rublev a fost criticat de Dolgopolov, care l-a numit „mincinos” pentru următoarea afirmație făcută de rus: „Nu știu nimic, nu citesc știrile, nu am nicio educație.”

„Rublev a jucat la dublu cu un tenismen ucrainean până cu 10 zile înainte de începerea războiului. Andrei, vrei să știi ce se întâmplă? Caută pe Google cuvântul Bucha. Țara ta comite un genocid în Ucraina. Parcă ai spus că ești needucat, dar apoi continui și vorbești de ce decizia Wimbledon nu ajută, comentezi despre discriminare și democrație. 

Dacă nu știi nimic despre război și nu urmărești situația, de ce dracului ești dispus să donezi toți banii câștigați? Și pe care familii și copii îi vei ajuta? 

Mai bine să nu spui nimic, decât să minți!” a spus Dolgopolov, replicându-i lui Rublev.  

Andrey Rublev a scris pe camera de filmat mesajul „No War, Please”, în turneul de la Dubai, derulat în primele zile de la izbucnirea războiului din Ucraina. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!