Stefanos Tsitsipas, atac la trio-ul Federer-Nadal-Djokovic: „Nu mă interesează de cei mai în vârstă, vreau să fiu cel mai bun al generației mele”

Stefanos Tsitsipas Big 3 tenis Novak Djokovic rafael nadal Roger Federer Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 08:14
Data actualizarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 08:16

Stefanos Tsitsipas (23 de ani) susține că vrea să fie cel mai bun tenismen al generației sale și nu dorește să se compare cu jucătorii mai în vârstă, precum Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic. 

Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 5 ATP) a devenit primul tenismen care și-a apărat titlul ATP Masters 1000, de la Juan Carlos Ferrero încoace, în 2002-03, dar a surprins, spunând că nu țintește să fie mai bun decât „Big 3” - format din Roger Federer (40 de ani), Rafael Nadal (35 de ani) și Novak Djokovic (34 de ani) -, ci doar cel mai bun tenismen al generației sale. 

Tsitsipas este considerat de mulți unul dintre cei mai spectaculoși tenismeni ai noii generații și, deși nu are titlu de Grand Slam în palmares, a jucat o finală de mare șlem la Roland Garros, în 2021, în care a fost la un singur set distanță de primul său trofeu de acest calibru. 

Stefanos Tsitsipas: „Lupt să fiu cel mai bun jucător al generației mele, nu cu Federer-Nadal-Djokovic.”

„Am muncit din greu ca să ajung să fiu parte a acestei conversații. Sincer, ar trebui să fiu mult mai aproape, luând în considerare vârsta mea. Cred că ei au scăzut ritmul, în ultima perioadă. Încerc să îmi transform jocul într-un tenis mai bun. 

Încerc să concurez împotriva generației mele mai mult decât împotriva lor, pe de-o parte pentru că Rafa a fost singurul care a participat în ultimele turneee. 

Din nou, lupt cu generația mea. Poate vor reveni și ei, la un moment dat, dar eu încerc să fiu cel mai bun jucător al generației mele, și nu mă concentrez la ceea ce se întâmplă cu jucătorii mai în vârstă,” a declarat Stefanos Tsitsipas, notează Punto de break

Palmaresul lui Stefanos Tsitsipas împotriva „Big 3”

  • Tsitsipas - Federer 2-2
  • Tsitsipas - Nadal 2-7
  • Tsitsipas - Djokovic 2-6 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!