Tenis

"Manipulare, invadarea intimității!" Antrenorul lui Djokovic a vorbit în premieră de la izbucnirea scandalului din Australia

Marian Vajda susține că Nole e "de neclintit".

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 16:11
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 16:20

Marian Vajda, antrenorul lui Novaj Djokovic, a vorbit pentru prima dată de la izbucnirea scandalului din Australia, în care liderul mondial a fost obligat să spună pas primului turneu de Mare Șlem al anului.

Celebrul antrenor slovac în vârstă de 56 de ani acuză că australienii i-au invadat spațiul privat al celui mai bun jucător de tenis al lumii. 

"Mi-a luat ceva timp să mă liniştesc, încă nu înţeleg de ce i-au făcut asta. Nu am mai văzut o nedreptate atât de mare de mult timp. În plus, mass-media este de vină în mare măsură pentru manipularea informaţiilor; mai ales în Australia, incită constant la o atitutine împotriva lui Djokovic.

Ceea ce s-a întâmplat va avea cu siguranţă consecinţe semnificative, va fi dificil pentru Nole să se întoarcă. S-a invadat intimitatea sa, a familiei sale. Este clar că l-a lovit psihic, sunt nişte răni pe care cu greu şi le va scoate din cap. 

Cu toate acestea, îmi cunosc foarte bine jucătorul. Novak este puternic, neclintit şi nu a spus încă ultimul cuvânt în tenis", a spius Vajda pentru publicația slovacaă Objektiv, citată de Eurosport. 

  • 34 a fost cel mai înalt loc ocupat de Vajda în cariera de jucător profesionist (1987)

Decizia de a-l expulza pe Novak Djokovic din Australia, după ce a pierdut cel de-al doilea proces cu Guvernul, i-a înfuriat pe sârbi. Nevaccinat, liderul ATP a încercat să intre în Australia cu ajutorul unei vize speciale, obținută după ce a declarat că s-a infectat cu Covid-19 pe 16 decembrie. 

Djokovic a fost reținut pe aeroport, la sosirea în Australia, iar de atunci s-a declanșat războiul. Au apărut o serie de dovezi care demonstrau nereguli în declarațiile făcute de tenismenul sârb și deși în urma primului proces a avut câștig de cauză, în cel de-al doilea, cei trei judecători au decis unanim să dea dreptate Guvernului. 

Modifică setările cookies