Simona Halep a primit Ordinul National "Steaua Romaniei"! "E mai greu ca in finala la Wimbledon!" 

Simona Halep a fost decorata de presedintele Klaus Iohannis cu cea mai mare distinctie posibila in Romania. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Iulie 2019, 11:55
Data actualizarii: Marti 30 Iulie 2019, 12:34

Simona Halep a primit marti Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, iar presedintele Klaus Iohannis a fost cel care i-a oferit decoratia. 

"Sper ca victoriile mele sa fie o inspiratie pentru toti copiii. 

  • Klaus Iohannis a decorat-o pe Simona Halep! Campioana de la Wimbledon merge la Palatul Cotroceni!

Bineinteles, vreau sa le multumesc parintilor, familiei, pentru ca au fost alaturi de mine. Antrenorilor mei, care sunt multi, dar vreau sa le multumesc ca au construit aceasta casa a succesului meu, echipei mele actuale si lui Darren Cahill; romanilor care ma sustin pretutindeni si care ma primesc cu inima deschisa cand revin in tara. Sunt mandra ca sunt romanca si imi doresc sa fiu o inspiratie pentru toti copilasii. 

Va multumesc din nou pentru aceasta distinctie si sunt foarte emotionata, este mai greu decat finala de la Wimbledon!", a declarat Simona Halep dupa ce a fost decorata. 

 

Kaus Iohannis: "Va multumesc pentru modul in care promovati tara si sportul romanesc!"

 

Presedintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Simona Halep ca nu a renuntat niciodata indiferent de piedicile pe care le-a intalnit in viata si ca ofera un exemplu de perseverenta tuturor romanilor. 

"Avem in fata noastra o mare campioana, cate a oferit romanilor nu doar momente de bucurie, ci si un exemplu de nepretuit. Draga Simona Halep, va confer astazi ce a ma inalta distinctie a statului roman, ca recunoastere si pretuire profunda pentru castigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum si pentru parcursul profesional de exceptie de pana acum.

Ati scris o pagina importanta din istoria temnisului romanesc in doar 55 de minute, la Wimbeldon. Datorita talentului, pasiunii, determinarii, perseverentei si a prgatirii constante, ati reusit sa deveniti prima jucatoare din Romania care detine acest titlu. A fost mai mult decat un meci, a fost o lectie de concentrare, de forta fzica si pshica, de urioasa ambitie. Ati demonstrat tutur ca, prin efort constant si pasiune, se pot obtine performante deosebite pe scena mondiala a sportului. Va multumesc, in numele romanilor, pentru modul in care promovati tara si sportul romanesc", a fost discursul lui Klaus Iohannis.


Simona Halep merge marti la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de decorare cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler. Presedintele Klaus Iohannis a semnat astazi decretul.

 

COMUNICATUL OFICIAL

 


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 iulie a.c., decretul de decorare a Simonei Halep.

Astfel, in semn de inalta apreciere si recunoastere pentru castigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive exceptionale obtinute de-a lungul carierei, pentru desavarsirea pozitiei in randul celor mai bune jucatoare ale lumii, precum si pentru talentul, daruirea, devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan international si popularizarii acestuia in randul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generatii de sportivi, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler sportivei Simona Halep.

Ceremonia de decorare va avea loc marti, 30 iulie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni
 

Modifică setările cookies