Tenis

John McEnroe, DECLARATIE superba despre Simona Halep si Darren Cahill: "Aici a progresat mult Simona"

John McEnroe este de parere ca Simona a progresat considerabil datorita antrenorului Darren Cahill. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Ianuarie 2020, 11:06
Data actualizarii: Duminica 19 Ianuarie 2020, 11:13

Castigator a sapte titluri de mare slem, John McEnroe a vorbit recent despre parteneriatul dintre Simona Halep si Darren Cahill. 

Fostul mare tenismen american nascut in Germania a lasat de inteles ca aportul lui Darren Cahill a fost vital in ceea ce priveste schimbarea atitudinii Simonei. 

John McEnroe: "Psihic, Simona a avut niste minusuri, dar Cahill o echilibreaza." 


"Evident, parteneriatul dintre Simona Halep si Darren Cahill a fost prolific. Nu stiu exact de ce s-a incheiat atunci, dar acum lucreaza iar impreuna si asta e foarte important pentru ea. Problema ei nu e sub nicio forma una fizica, cred ca are nevoie sa se simta confortabil mental. La nivel psihic a avut niste minusuri, dar Darren o echilibreaza. Stiu ca cei doi au discutat mult si anul trecut, Darren fiind prezent la turneele de Grand Slam in pozitia de comentator. Cred ca el a incercat sa o ajute si in acea perioada si acum au decis sa reia colaborarea. Nu a fost ceva surprinzator, cred ca prezenta lui o va ajuta foarte mult," a declarat McEnroe pentru Eurosport. 

"Cand castigi un turneu mare, crezi mult mai mult in tine. In plus, a invatat sa nu lase negativitatea sa ii mai stea in cale, asa cum se intampla in trecut. Nu stiu cat de mult o costa sa se enerveze, dar e dificil sa mai evoluezi la nivelul maxim in momentele in care mintea e ocupata cu ganduri negative. Aici a ajutat-o Cahill foarte mult si astfel a devenit multipla castigatoare in Grand Slam-uri. Pentru a ajunge la acest nivel, trebuie sa fii capabil sa iti focalizezi gandirea in directia corecta. Astfel, poti juca fiecare punct cu aceeasi intensitate, indiferent de scor. Asta a inceput ea sa faca. Jocul nu i s-a schimbat foarte mult, nu cred ca e la un alt nivel atat cat priveste loviturile. Toti jucatorii incearca sa isi imbunatatesca jocul, sa aiba o serva mai buna, sa exerseze voleul, dar uita de multe ori de partea mentala. Aici a crescut mult Simona, a invatat sa fie mult mai relaxata in momentele importante, astfel ca poate sa gestioneze mult mai bine situatiile tensionate din partidele mari," a mai spus John McEnroe.

Modifică setările cookies