Tenis

Ion Țiriac, impresionat de revenirea Simonei Halep: ”Lovește mingea mai bine ca niciodată!” Cum a ironizat actuala generație

Ion Țiriac laudă prestațiile Simonei Halep de la US Open, dar anticipează un viitor sărac în rezultate în tenisul românesc. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 03 Septembrie 2021, 09:26
Data actualizarii: Vineri 03 Septembrie 2021, 11:27

Ocupat cu extinderea colecției sale de automobile luxoase, fostul campion de la Roland Garros, Ion Țiriac și-a făcut timp să vorbească despre revenirea Simonei Halep în circuitul WTA și să ajusteze așteptările românilor cu privire la următoarea generație a tenisului românesc.

„Să joci 20 de meciuri în 2 ani, nu îmi dau seama cum. Dar Simona Halep lovește mingea mai bine ca niciodată! Să ne ferească Dumnezeu pentru ce vine după fetele astea! Sahara…” a spus Ion Țiriac, notează Libertatea

Ion Țiriac: ”Eu le-aș da 10,000 dolari celor eliminați în primul tur, nu 77,000”


Miliardarul român se declară ultragiat de sumele care se învârt actualmente în tenisul mondial, care i se par enorme, în comparație cu ce a încasat acesta în anii '60. „Fetele care ajung să fie eliminate în primul tur la New York iau 77.000 de dolari. Eu în 1968-69 eram numărul nouă în lume, ajunsesem în sferturi la Roland Garros și câștigasem 17 turnee mai mici. Am câștigat atunci 5.000 de dolari.

Cu asta ne batem noi acum. Aș da 10.000 de dolari în primul tur pentru cei eliminați, să acopere cheltuielile și biletul de avion. «Dar noi ne sacrificăm viața», spun ei. Ia să lucrezi o lună la mină la Lupeni sau la Steagul Roșu, așa cum făceam eu la 16 ani,” a fost comentariul adresat de Ion Țiriac actualei generații de tenismeni. 

Simona Halep se va duela cu Elena Rybakina vineri, 3 septembrie, începând cu ora 18:00. Partida va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies