Încă un susținător din lumea fotbalului pentru Simona Halep: „E prea cuminte să facă ceva”

Simona Halep US Open 2022 valeriu iftime Tenis Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 08:32
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 08:30

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a vorbit despre situația în care se află Simona Halep.

Simona Halep, câștigătoarea Wimbledon în 2019, a picat testul anti-doping la US Open 2022, ieșind pozitivă la Roxadustat, o substanță interzisă sportivilor.

Valeriu Iftime a vorbit și el despre momentul dezavantajos al carierei lui Halep, evidențiind faptul că nu crede că românca ar fi putut să se gândească la trișare.

Iftime: „Halep este prea cuminte!”

„Simona este o pierdere mare pentru noi ca popor, pentru că unul dintre cei mai mari campioni ai noștri este într-o asemenea dificultate. Eu nu cred că Halep ar fi fost în stare să trișeze sau să fi luat un produs ca să trișeze. 

Sportivii consumă tot felul de vitamine și probail ca la un moment dat dint-o neatenție a staff-ului să ajungă în situația asta și să-i compromită o bucată bună a carierei. 

Halep este prea cuminte, prea modestă, prea implicată în viața ei de-ași rezolva lucrurile, sportiv vorbind. Mi se pare absolut imposibil ca fata asta să facă ceva știind că riscă. 

Nu cred că ar risca vreodată să consume o substanță cu bună știință ca să își mărească performanță. Ea pare o super fată, de o modestie extraordinară și de un bun simț care merită orice apreciere”, a transmis Valeriu Iftime, potrivit sptfm.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!