Florin Raducioiu Muzeul Fotbalului Fotbal intern

FOTO Florin Răducioiu, "bombardat" cu întrebări la inaugurarea Muzeului Fotbalului. Ce a declarat fostul mare atacant

Muzeul Fotbalului a fost inaugurat marți seara, la București.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 23:41
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 00:12

Florin Răducioiu, component al "Generaţiei de Aur", a declarat, marţi seara, în cadrul evenimentului de inaugurare a Muzeului Fotbalului din Bucureşti, că ar fi mai bine ca suporterii să nu aibă nicio aşteptare de la echipa naţională a României în campania de calificare la EURO 2024.

"Acum sunt două etaje la acest muzeu... vreau să cred că şi generaţiile viitoare vor umple cel puţin un etaj. Generaţia de azi nu poate... Trebuie să se muncească mai mult, să se înţeleagă că fotbalul s-a schimbat şi că multe naţiuni au progresat, iar noi am regresat, ceea ce mă îngrijorează de mult timp.

Dar să avem încredere în aceşti băieţi, îi aşteaptă o campanie de calificare la Europene. Lumea spune că va fi uşoară campania, dar va fi extrem, extrem de grea.

Ar fi mai bine să nu avem nicio aşteptare de la echipa naţională, după părerea mea. Iar dacă naţionala va reuşi să se califice, atunci să ne bucurăm din plin, dar să nu avem mari aşteptări, pentru că această presiune mare nu este benefică băieţilor.

Eu cred că o eventuală calificare ar fi un bonus. Echipa naţională are nevoie de linişte şi sper că a învăţat mult din această retrogradare în Liga Naţiunilor", a afirmat Răducioiu.

Fostul internaţional a menţionat că actuala generaţie trebuie să înveţe din trecut.

"Eu nu am donat încă niciun tricou muzeului, urmează să fac asta. Dar este deja un tricou de-al meu aici din meciul cu San Marino din 1991. Sunt un pic nostalgic acum, ţinând cont că e vorba de un muzeu în care sunt expuse nişte tricouri extraordinare ale unor jucători români extraordinari, dar şi străini.

Felicitări lui Gică Popescu şi celor care l-au ajutat să organizeze un asemenea muzeu, pentru că fotbalul românesc are nevoie de aşa ceva. Se spune că cine nu învaţă din trecut nu poate avea un prezent sau un viitor mai frumos. Iată noi nu-l avem... am avut un trecut extraordinar şi trebuie să învăţăm din el", a menţionat Răducioiu.

Florin Răducioiu şi alţi componenţi ai "Generaţiei de aur", precum Gheorghe Popescu, Ioan Lupescu, Florin Prunea, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Basarab Panduru şi antrenorul Anghel Iordănescu, au participat, marţi seara, la inaugurarea Muzeului Fotbalului din Bucureşti.

Modifică setările cookies