Roger Federer se retrage din tenis Federer tenis spectacol Roger Federer Elvetia Roger Federer retragere Roger Federer top 10 lovituri Tenis

VIDEO Geniul care a fost Federer: top 10 lovituri „inventate” în Grand Slam-uri. Cum l-a umilit fără intenție pe Djokovic la US Open

Roger Federer a fost un maestru al jocului de tenis, revoluționând manierele în care un schimb de mingi se poate încheia în favoarea sa. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 16 Septembrie 2022, 14:07
Data actualizarii: Vineri 16 Septembrie 2022, 14:07

La vârsta de 41 de ani, Roger Federer a decis că momentul oportun pentru a pune racheta în cui a sosit. De 20 de ori campion în turneele de mare șlem, tenismenul elvețian a afirmat, în discursul emoționant prin care și-a anunțat hotărârea, că tenisul l-a tratat mai bine decât s-ar fi așteptat vreodată, reușind să joace peste 1500 de meciuri în 24 de ani de activitate. 

Doar că Roger Federer nu a menționat cât a schimbat el însuși configurația tenisului. Zecile de tweenere reușite - adică performanța de a lovi mingea printre picioare, cu spatele la adversar -, sutele de loburi calibrate milimetric, miile de servicii care au alterat forma liniilor de joc, dar și nenumăratele scurte plasate cu o mână fină, dar sigură îl plasează pe Roger Federer într-un top absolut al clasamentului subiectiv, care îi aranjează pe tenismeni în funcție de spectacolul produs pe teren. 

Roger Federer, inventatorul tenisului în care nimic nu mai este imposibil

Deținătorul drepturilor TV al turneelor de mare șlem a redactat un colaj al celor mai spectaculoase zece puncte jucate de Roger Federer în cele 81 de turnee de mare șlem la care a luat parte.

Printre acestea se numără un punct câștigat în finala Australian Open 2017, jucată în compania lui Rafael Nadal, dar și un tweener executat perfect în semifinala US Open 2009, prin care elvețianul și-a acordat minge de meci. În alergare, după un voleu lobat de Djokovic, Federer a lovit mingea direct câștigător, fără să vadă terenul adversarului ori plasamentul jucătorului sârb. 

Reacția publicului newyorkez a fost uriașă în termeni de decibeli și încântare, dovedindu-se, peste arcul timpului, una dintre cele mai convingătoare situații prin care Roger Federer a demonstrat că tenisul se joacă mereu ofensiv, dar și cu o doză de creativitate copilărească în minte. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!