Cine e cel mai bun din istorie? Federer surprinde, la retragere: „Niciunul nu va fi mai fericit pentru că are mai multe trofee!”

Roger Federer retragere Big 4 cel mai bun tenismen din istorie Federer Nadal Djokovic Federer se retrage din tenis Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 23 Septembrie 2022, 10:45
Data actualizarii: Vineri 23 Septembrie 2022, 10:46

Roger Federer nu crede că dezbaterile purtate pentru a stabili cine este cel mai bun tenismen din istorie au o finalitate. 

Roger Federer (41 de ani) nu a obosit în a le răspunde jurnaliștilor curioși cu privire la numele celui mai bun tenismen din istorie. Dezbaterea iscată majoritar de presă și fanii celor trei mari jucători ai epocii moderne a tenisului, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic nu va avea niciodată un răspuns final, afirmă tenismenul elvețian, aflat la retragerea din tenis. 

Roger Federer consideră că este în natura umană să recurgem la comparații, precum nici el nu se poate abține să nu îi compare pe cei patru copii ai săi. În ciuda acestui instinct, Federer a menționat că există atât de multe criterii și unghiuri din care chestiunea poate fi abordată, încât a concluzionat că niciunul dintre cei trei nu va fi mai fericit datorită unui număr mai mare de titluri de mare șlem cucerite.

Roger Federer: „Dezbaterea este nesfârșită. Personal, nu-mi pasă.”

Cine e cel mai bun: Federer, Nadal sau Djokovic? Andrei Pavel a răspuns fără să clipească. Ce palmares a avut românul împotriva celor trei

„Sa fim cinstiți. Este un subiect care poate duce la o conversație bună și o dezbatere distractivă. Putem vorbi despre asta la nesfârșit, dar este puțin prostesc că suntem comparați mereu. Dar știu că este inevitabil, condiția umană ne duce la asta și o fac și eu, de exemplu, cu copiii mei. Am patru și, chiar dacă nu ar trebui, e imposibil să nu compar. Dar este imposibil să alegi unul sau altul,” și-a început Federer discursul, pentru APNews, sursă citată de Eurosport. 

„Este mai bine să domini ani la rândul sau există mai mult merit pentru cel care revine la cel mai înalt nivel după o accidentare? Este mai important să câștigi când ești tânăr sau când ești veteran? Sunt succesele pe hard sau pe iarbă mai importante? Dezbaterea este nesfârșită. Personal, nu-mi pasă și când m-au depășit nu m-am gândit nici măcar la statistici sau dacă câștigă mai mult sau mai puțin. Nu cred că vreunul dintre noi va fi mai fericit decât ceilalți pentru că își va încheia cariera cu mai multe Grand Slam-uri,” a completat tenismenul elvețian, aflat la retragerea din tenis. 

În prezent, Rafael Nadal este primul în clasamentul all-time care numără titlurile de mare șlem cucerite, cu 22, având unul în plus, față de Novak Djokovic și două înaintea rivalului Roger Federer. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!