OFICIAL Emma Răducanu, OUT de la Roland Garros 2024! Ce s-a întâmplat

emma raducanu Roland Garros WTA Tenis Emma Răducanu / Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 12:04
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 12:16

Emma Răducanu a decis să se retragă de la Roland Garros 2024, anunț care a venit ca o surpriză pentru lumea tenisului. 

Jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu, nu se simțea suficient de pregătită fizic pentru a participa la calificările turneului de Grand Slam din Franța, conform unui raport publicat de Sunday Times. 

Răducanu, care ocupa locul 213 în clasamentul WTA, ar fi putut intra pe tabloul principal dacă ar fi existat retrageri de ultim moment, fiind a treia pe lista de rezerve.

  • Emma Raducanu

Răducanu a avut un început de sezon pe zgură dificil și a suferit o înfrângere categorică în fața Mariei Lourdes Carle (locul 82 WTA) la turneul de la Madrid, scor 2-6, 2-6.

Răducanu a câștigat notorietate internațională la doar 19 ani, după ce a triumfat la US Open în 2021, unde a invins-o pe Leylah Fernandez în finală. Cel mai bun loc în clasamentul WTA pe care l-a atins a fost poziția a 10-a, în 2022.

Emma Răducanu: "Tatăl meu m-a obligat să joc tenis"

Într-un interviu acordat publicației The Times, Emma Răducanu a vorbit despre influența părinților săi asupra carierei sale de tenis. Jucătoarea a recunoscut că tatăl său a forțat-o inițial să joace tenis, dar a ajuns să iubească sportul pe măsură ce a crescut și acest sport a devenit o prioritate. Părinții ei, de origine română și chineză, au avut o influență majoră asupra ambiției și determinării sale, deși au crescut în condiții dificile.

De-a lungul carierei sale, Emma Răducanu a câștigat aproape 10 milioane de lire sterline și are contracte de sponsorizare cu numeroase firme de renume.

„La început, tatăl meu m-a forțat să joc tenis. Nu mi-a plăcut, dar pe măsură ce am crescut și tenisul a devenit o prioritate, mi-a plăcut. Ea a mai spus că tatăl ei de origine română și mama chineză au crescut în condiții dificile și i-au insuflat o atitudine ambițioasă”, a declarat Emma Răducanu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!