"Ia licența Corvinul Hunedoara?" Răspunsul venit dinspre Federația Română de Fotbal 

Corvinul Hunedoara Andrei Vochin Mihai Rotaru Nelutu Varga Razvan Burleanu Fotbal intern Jucătorii și staff-ul celor de la Corvinul Hunedoara / Foto: Sport Pictures
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 11:54
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 11:56

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul Galați, scor 2-2 (3-2 d.l.d). Ultimul act al competiției s-a disputat pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Andrei Vochin, consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a liniștit suporterii și jucătorii Corvinului Hunedoara și a afirmat că formația va primi licența pentru Europa League.

Vochin a răspuns astfel preocupărilor exprimate de Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, care s-a arătat deranjat de lipsa de claritate în privința echipelor care vor participa în Europa League.

  • Jucătorii și staff-ul celor de la Corvinul Hunedoara / Foto: Sport Pictures

„Noi nu știm la ora asta cine va juca în Europa League. Corvinul încă nu și-a luat licența. Nu e normal să nu știm la finalul campionatului cine joacă în cupele europene”, a spus Mihai Rotaru, conform Prima Sport.

"Corvinul ia licența, nu vă faceți griji", a declarat Andrei Vochin, citat de Antena Sport.

Neluțu Varga sugerează retragerea Corvinului

Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, și-a exprimat dorința ca echipa din Hunedoara să renunțe la participarea în Europa League în favoarea altor echipe românești. Varga a felicitat eforturile depuse de Mihai Rotaru și Gică Hagi și a sugerat că ar fi un gest frumos din partea Corvinului să cedeze locul în competiția europeană.

"Îl felicit pe domnul Rotaru, este un om care pune suflet şi mulţi bani în fotbal şi vreau să mergem în Europa cu toţii, pentru România. Poate că ar fi frumos ca Hunedoara să renunţe pentru România şi să-l lase pe Gică Hagi să meargă cu Farul în cupele europene" a spus Varga, conform Prima Sport.

Situația actuală a echipelor românești în cupele europene

În prezent, România are patru reprezentante în preliminariile competițiilor europene:

  • 1. FCSB - Turul 1 preliminar al Champions League
  • 2. Corvinul Hunedoara - Turul 1 preliminar al Europa League
  • 3. CFR Cluj - Turul 2 preliminar al Conference League
  • 4. Câștigătoarea barajului pentru Europa (între Universitatea Craiova și Oțelul Galați/U Cluj) - Turul 2 preliminar al Conference League

Decizia finală a UEFA privind acordarea licenței pentru Corvinul Hunedoara va clarifica complet situația și va determina configurația echipelor românești în competițiile europene din sezonul următor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!