Denis Shapovalov scandal Australian Open Scandal Australian Open Tenis ATP Tenis

"E racheta mea, pot sa fac ce dracu vreau sa fac cu ea" | Haos la AO dupa ce un jucator nu si-a dat seama ca a incalcat regulamentul

La 20 de ani, Denis Shapovalov nu a ajuns sa cunoasca inca toate articolele incluse in regulamentul tenisului profesionist. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Ianuarie 2020, 13:27
Data actualizarii: Luni 20 Ianuarie 2020, 13:37

Al 13-lea favorit la castigarea Australian Open 2020, Denis Shapovalov a fost eliminat inca din primul tur de Marton Fucsovics, scor 3-6, 7-6, 1-6, 6-7. Tenismenul din Ungaria s-a impus dupa trei ore si 17 minute de joc.

Shapovalov n-a digerat insa usor desfasurarea evenimentelor, jucatorul canadian aruncand cu racheta pe teren. Arbitrul de scaun, Renaud Lichtenstein a observat intamplarea si l-a avertizat pe Denis, care mai apoi s-a rastit la oficialul partidei. Din cele ce urmeaza, rezulta ca Denis Shapovalov, 20 de ani nu cunoaste cu exactitate toate regulile tenisului profesionist. 

"Nu conteaza, e racheta mea, pot sa fac ce dracu vreau eu sa fac cu ea."


"Pot sa fac ce vreau. Daca nu sparg racheta, am voie sa fac ce vreau cu ea, e racheta mea. Pot sa fac ce vreau cu ea, nu incalc nicio regula. Nu conteaza, e racheta mea, pot sa fac ce dracu vreau sa fac cu ea. Despre ce vorbesti? Nu am rupt-o! Daca sparg racheta, da-mi avertisment, sunt de acord, dar nu mi-am rupt racheta! Ai luat o decizie groaznica. Fa-ti meseria!" au fost cuvintele spuse la nervi de tanarul tenismen din Canada. 

Fapta comisa de Shapovalov se incadreaza la "abuzul rachetei", articol care presupune interzicerea aruncarii, lovirii ori spargerii unei rachete in interiorul arenelor unui turneu de tenis. Regula incalcata, arbitrul de scaun poate penaliza cu punct jucatorul in cauza, care mai apoi este pasibil de o amenda in valoare de 20,000 de dolari. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!