VIDEO EXCLUSIV Dezavantajul de a fi român. Victor Hănescu dezvăluie greutățile întâmpinate cu sponsorii: „Ne chinuiam sau prindeam contractele cele mai mici”

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Mai 2022, 12:20
Data actualizarii: Marti 17 Mai 2022, 12:20

Victor Hănescu a spus că sponsorii obișnuiau să prioritizeze tenismenii francezi și germani, lăsându-i pe români în afara listei de contracte prioritare. 

Colegul de Cupa Davis al constănțeanului Andrei PavelVictor Hănescu (fost număr 26 ATP) a fost întrebat, în „Interviul de 10”, dacă s-a simțit vreodată dezavantajat sau desconsiderat pentru că provine din România. 

Răspunsul tenismenului bucureștean a confirmat presupunerile, acesta dezvăluind că a beneficiat de mai puțină atenție din partea sponsorilor, dată originea sa. 

  • $4,330,340 a câștigat Victor Hănescu din rezultatele obținute în competițiile de tenis, de-a lungul carierei sale, derulate între anii 2000-2016. 

Victor Hănescu: „Erau preferați francezii și germanii. Noi, din România, ne chinuiam sau prindeam contractele cele mai mici.”

„Sigur, s-a întâmplat de foarte multe ori. La un moment dat, am acceptat lucrul ăsta, adică, e clar că, în vremurile acelea, sponsorii nu prea erau interesați de români. Piața de desfacere din România era foarte mică.

Simțeai, vedeai că erau preferați sportivii din Germania, Franța. Ei aveau mereu echipamente, rachete, sponsori, iar noi, din România, ne chinuiam sau prindeam contractele cele mai mici, mai dezvantajoase,” a spus Victor Hănescu, în exclusivitate pentru SPORT.RO

„Dar așa a fost să fie. Nu am regrete. Mă bucur de performanță. Banii vin și pleacă, mai mulți, mai puțini, până la urmă, fericirea nu constă în partea materială atât de mult,” a declarat Hănescu, în interviul difuzat la PRO ARENA

Urmărește integral „Interviul de 10”, cu Victor Hănescu, câștigător de titlu ATP, la Gstaad, în 2008 și fost număr 26 mondial.

Tenismenul din București a adunat 21 de convocări la echipa națională de Cupa Davis a României, pentru care a câștigat 16 meciuri. 

 

Andrei Pavel a fost invitatul de marcă al ediției secunde a emisiunii Poveștile Sport.ro, cu Andru Nenciu.

Urmărește răspunsul celui mai bun tenismen român al noului secol, oferit când a fost întrebat cine este cel mai bun tenismen din toate timpurile

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!