VIDEO EXCLUSIV Rică Răducanu, dezvăluire după 52 de ani, la Poveștile Sport.ro: "De asta nu a jucat Dobrin la Mondialul din Mexic"

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 09:00
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 08:54

Rică Răducanu a fost invitatul lui Andru Nenciu la a treia ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro.

Legenda Rapidului, o persoană cu mult umor, mereu carismatică, a vorbit în cadrul emisiunii și despre CM 1970, din Mexic, în care a avut ocazia să joace contra legendarului Pele în meciul cu Brazilia, pierdut de tricolorii lui Angelo Niculescu, scor 1-3.

Rică Răducanu, dezvăluire după 52 de ani la Poveștile Sport.ro. De ce nu a jucat Dobrin la Mondialul din Mexic

Rică Răducanu (75 de ani) a vorbit și despre un moment care a stat pe buzele microbiștilor mult timp, în ciuda faptului că au trecut 52 de ani de la momentul respectiv: de ce nu a jucat Nicolae Dobrin niciun minut în Mexic?

"Băi, tată, acum e târziu. Dumnezeu să-l ierte și pe Gicu, și pe nea Angelo. Ce să se întâmple? Gicu juca numai în România. Cum juca afară, gata! Nu lovea mingea. În primul rând, noi nu aveam o strategie de atac ca să le facă Gicu pe ale lui. El, dacă juca în față, te omora, dar cum era afară, nu mai lovea mingea. 

El n-a jucat în națională atâtea meciuri. De ce crezi? Îî prefera pe Radu Nunweiller, pe Dembrovschi, pe Dumitru, care munceau. Gicu era bun, era doctor docent cu mingea la picior sau să-ți dea pase, dar de fugă și de muncă colectivă... îmi pare rău, dar așa era. Acolo, în Mexic, era și cald. Erau 40 de grade. Eu și Dan Coe ne îmbrăcam în bluză de trening ca să slăbim", a spus Rică Răducanu, la Poveștile Sport.ro.

  • La CM 1970, Români a fost eliminată în faza grupelor, după ce a terminat pe locul 3 în urma duelurilor cu Anglia (0-1), Cehoslovacia (2-1) și Brazilia (2-3).

Nicolae Dobrin, decedat în 2007, la vârsta de 60 de ani, fost fotbalist la Dinamo Pitești, FC Argeș și CS Târgoviște, a strâns doar 47 de meciuri la naționala României și a marcat șase goluri. "Gâscanul" a fost declarat cel mai bun fotbalist al României în trei rânduri (1966, 1967 și 1971), însă nu a prins niciun minut la vreun turneu final.

Angelo Niculescu, selecționerul României din perioada 1967 - 1972, decedat în 2015, la vârsta de 93 de ani, confirma într-o oarecare măsură varianta lui Rică Răducanu, spunând într-un interviu din 2010 că Dobrin era în Mexic mult mai atras de distracție, decât de fotbal.

"După mine, Gicu a fost mai mare decât Hagi, pentru că ştia să dea culoare fotbalului, era un artist care îmbina plăcutul cu utilul. Totuşi, acelaşi Dobrin mi-a creat mari neplăceri în Mexic. Cerea mereu un tratament special. Să facă ce făcea şi la club, adică doar ce voia el. Or, la Naţională nu se putea asta. Era comod şi nu depunea efort decât dacă avea chef. Altfel, era băiat de treabă

Dobrin a venit în Mexic ca să se distreze şi să se simtă bine. Pleca noaptea din cantonament împreună cu Rică Răducanu şi veneau dimineaţa. Odată i-am aşteptat în paturile lor, eu şi secundul, ca să nu ne mai poată minţi. Şeful delegaţiei a vrut să-i trimitem acasă, dar m-am opus, pentru că ne făceam de râs. Dobrin se uita mereu la englezi. Ăia mai beau câte o bere, mai stăteau la o terasă, dar erau campioni mondiali. Noi ce eram? Nişte anonimi. La ultimul meci de pregătire, s-a tras undeva în stânga, la umbra tribunei, şi nu se mişca de acolo. I-am zis: 'Gicule, ce faci?', 'Nea Angelo, eu nu pot. Nu vezi ce soare e?'. 'Gicule, tu ai zis că nu poţi. Să ştii că nu s-a născut încă fotbalistul cu umbrelă'. Şi atunci, eu de ce să joc cu Dobrin? Ca să-i fac lui un hatâr şi să mă compromit eu? Oricum, la vremea aceea nu mi-a reproşat nimeni nimic. După ani de zile s-a ridicat problema: de ce nu a jucat Dobrin în Mexic? Acum aţi aflat de ce nu a jucat", spunea Angelo Niculescu, potrivit Historia.

VIDEO Rică Răducanu, la Poveștile Sport.ro - emisiunea completă

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!