Dayana Yastremska Ucraina WTA Lyon Tenis

Dayana Yastremska, gest inimos. A anunțat imediat după finala de la Lyon ce va face cu banii câștigați. "Am luptat pentru Ucraina!"

Shuai Zhang a câştigat duminică turneul de categorie WTA 250 de la Lyon, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, pe jucătoarea ucraineană Dayana Yastremska, beneficiară a unui wild card.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2022, 20:05
Data actualizarii: Duminica 06 Martie 2022, 21:13

Shuai Zhang a câştigat duminică turneul de categorie WTA 250 de la Lyon, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, pe jucătoarea ucraineană Dayana Yastremska, beneficiară a unui wild card.

La capătul unei săptămâni epuizante, în care a plecat din Ucraina spre România, iar din țara noastră spre Franța, Dayana Yastremska (140 WTA) și-a împins limitele la maximum și a izbutit să joace finala turneului de la Lyon. 

Dayana Yastremska, vicecampioană la Lyon

Cu gândul la părinții ei rămași în Ucraina, jucătoarea aflată pe 121 WTA a etalat un tenis solid în finala cu chinezoaica Shuai Zhang (nr.40 WTA), însă a cedat ultimul act. În pofida, eșecului pentru Yastremska finala capătă semnificația unei mari victorii atât timp cât a reușit să-și gestioneze emoțiile și să se concentreze pe tenis pentru a mai face încă un excelent PR sportului din țara sa.

"Am jucat pentru mine și pentru țara mea. Am avut multe emoții și am fost foarte obosită, dar m-am încărcat cu multă energie din sprijinul publicului. Am luptat pentru Ucraina și le mulțumesc oamenilor care se luptă pentru țara mea", a spus Dayana.

Dayana Yastremska și-a donat banii către Fundația care ajută Ucraina

Sportiva din Ucraina care va urca până pe locul 102 WTA de luni a purtat la ceremonia de premiere steagul Ucrainei pe umeri și a anunțat ce va face cu banii câștigați la Lyon.

"Premiul în bani pe care l-am câștigat aici (n.r.: - 14.500 de euro pentru vicecampion) îl voi dona Fundației Ucrainene pentru a sprijini Ucraina”, a declarat jucătoarea din Ucraina, imediat după finala pierdută la turneul din Franța.

Ucraineanca în vârstă de 21 de ani a cucerit trei trofee în carieră, la Hua Hin şi Strasbourg, în 2019, şi la Hong Kong, în 2018.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!