Cum a ajuns Marius Copil să fie poreclit 'Borsec' în circuitul ATP: povestea incredibilă cu „gigantul” Reilly Opelka 

Marius Copil Reilly Opelka Tenis ATP Tenis ATP Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 11:25
Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 11:32

Marius Copil a dezvăluit că Reilly Opelka a găsit o poreclă inedită pentru el. 

Marius Copil (32 de ani, 383 ATP) a dezvăluit că Reilly Opelka (25 de ani, 38 ATP) a ajuns să îl poreclească „Borsec”, știind că tenismenul arădean provine din România, țara care produce apa minerală preferată de tenismenul american.

Cunoscut pentru înălțimea sa de 2,11 metri, Reilly Opelka a atins locul 17 drept cea mai înaltă clasare a carierei, în acest an, dar acest lucru nu l-a ajutat în a găsi soluții împotriva lui Marius Copil, în fața căruia a cedat într-un meci jucat pe iarbă, la Nottingham. 

Marius Copil, episod hazliu cu Reilly Opelka, uriașul de 2,11 metri din tenis

Chestionat în legătură cu un meci în care a fost total mulțumit de prestația sa, Marius Copil a răspuns, zicând: „Cu Opelka, pe iarbă, n-a înțeles nimic. Mi-a zis: 'omule bun, m-ai măcelărit'. Am jucat super bine, dar sunt meciurile alea în care te trezești dimineața perfect și, orice faci, îți iese. Le numeri pe degete, într-o carieră.

Cum văd eu tenisul de performanță: ai două săptămâni în care îți intră tot, două săptămâni în care nu îți intră nimic și, după aceea, media. Întrebarea e cum faci când joci la nivel mediu să câștigi cât mai multe meciuri,” a punctat Marius Copil. 

Vorbind despre același Reilly Opelka, Marius Copil a completat: „El m-a poreclit 'Borsec'. Îi place lui foarte mult apa minerală de la noi. Și-o cumpără din America, din magazinele românești,” a declarat Marius Copil, în podcastul „1 la 1.”

Reilly Opelka, tenismenul care servește, în medie, 1,5 ași per game 

„În Europa se joacă ori fotbal, ori tenis. În SUA, fotbal american, baseball, baschet, iar fotbalul sau lacrosse-ul sunt mai populare decât tenisul. Cei mai buni atleți din lume sunt americani, dar joacă baschet sau fotbal american. De ce nu? Și eu mi-aș fi dorit să joc baschet. Cred că sunt un atlet grozav, am mobilitate bună pentru un tip de 2,11 metri. 

Dacă aș fi fost un baschetbalist mediocru, unul din top 20 în NBA, aș face $28 milioane per an. În schimb, trag de mine, călătoresc prin toată lumea și câștig mult mai puțin. Aș fi putut să stau acasă și să primesc bani timp de 12 ani. Dacă ești al optulea om din lotul lui Chicago Bulls, faci mai mulți bani decât al optulea jucător din ATP,” a declarat Reilly Opelka pentru Inside Tennis. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!