Australian Open 2023 fără Simona Halep! Cele cinci românce înscrise în turneu

Australian Open 2023 Irina Begu Simona Halep Sorana Cirstea Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 11:00
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 11:06

Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig vor reprezenta România în competiția propriu-zisă, la Australian Open 2023 (16-29 ianuarie). 

Suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, în urma testului anti-doping cu rezultat pozitiv de la US Open, Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) nu a avut drept de înscriere în primul turneu de mare șlem al anului, Openul Australian. 

Programată să se desfășorare în perioada 16-29 ianuarie, competiția de la Melbourne va avea însă minim cinci jucătoare din România pe tabloul principal: Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA). 

România va avea minim 5 jucătoare pe tabloul principal al Openului Australian 2023

Ediția 2021 a Openului Australian a adus succese notabile tenisului românesc, Sorana Cîrstea ajungând până în faza optimilor de finală, unde a pierdut în trei seturi cu liderul WTA, Iga Swiatek, în timp ce Simona Halep a părăsit întrecerea în aceeași rundă, după un meci similar ca derulare, în compania franțuzoaicei Alize Cornet.

Ana Bogdan se va bucura să revină în Australia, după o eliminare în runda inaugurală, în 2021, care poate fi răzbunată, în timp ce Jaqueline Cristian se va strădui să egaleze performanța din urmă cu aproximativ 11 luni, când a reușit prima sa victorie pe un tablou principal de Grand Slam, tocmai la antipozi. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!