Simona Halep audiere Australian Open 2023 Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis

Când va avea loc prima audiere a Simonei Halep: răspunsul Agenției Internaționale a Integrității în Tenis

Simona Halep poate spera la anularea suspendării sau, cel puțin, la o reducere a pedepsei, după ce s-a stabilit modul în care a consumat substanța interzisă. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 11:20
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 11:24

Suspendată din WTA și ITF pentru rezultatul pozitiv al testului anti-doping efectuat la New York, Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) a primit primele motive de speranță, după ce s-a stabilit că substanța interzisă, Roxadustat, a ajuns în organismul său prin intermediul unor suplimente contaminate.

Dacă Simona Halep va reuși să își dovedească lipsa vinovăției, sportiva din România ar putea spera chiar la anularea suspendării, notează judecătorul TAS, Cristian Jura. 

Anularea suspendării Simonei Halep a devenit o probabilitate însemnată, după ce s-a stabilit cum a ingerat substanța interzisă

Referitor la data primei audieri căreia Simona Halep i se va supune, Agenția Internațională a Integrității în Tenis a răspuns clar, anunțând că nu este stabilită și că nu va comunica data audierii, rămânând în îndatoririle lor doar publicarea rezultatului final al acesteia. 

„Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile. Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut,” a declarat Agenția Internațională a Integrității în Tenis, notează Gazeta Sporturilor.

Dacă decizia rezultată în urma audierii va fi nefavorabilă Simonei Halep, jucătoarea din țara noastră va avea la dispoziție 21 de zile pentru a face apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

În momentul de față, cazul Simonei Halep se judecă la Sports Resolutions, un tribunal independent din Marea Britanie, care o va audia pe dubla campioană de Grand Slam.  

„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

Simona Halep va rata Australian Open 2023

Suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, în urma testului anti-doping cu rezultat pozitiv de la US Open, Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) nu a avut drept de înscriere în primul turneu de mare șlem al anului, Openul Australian. 

Programată să se desfășorare în perioada 16-29 ianuarie, competiția de la Melbourne va avea însă minim cinci jucătoare din România pe tabloul principal: Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA). 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!