VIDEO Niculescu și Bara pierd meciul decisiv, după o luptă admirabilă. România ratează calificarea la turneul final al Cupei BJK

Slovenia Romania baraj Cupa Billie Jean King Jaqueline Cristian Kaja Juvan Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 16 Aprilie 2023, 14:35
Data actualizarii: Marti 18 Aprilie 2023, 07:03

România a ratat șansa calificării la turneul final al Cupei Billie Jean King, în meciul decisiv de dublu. 

Slovenia - România 3-2, baraj pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King


M. Niculescu / I. Bara - T. Zidansek / K. Juvan 6-4, 2-6, 4-6


România cedează în Slovenia, după ce a condus cu 2-0 la meciuri, la finalul primei zile. 

Rămâne un weekend cu meciuri incredibil, în care Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu și Irina Bara au luptat admirabil pentru a încerca să conducă naționala României la turneul final al Cupei Billie Jean King.

Horia Tecău ajunge la palmares negativ, o victorie și două eșecuri, în primele trei play-off-uri pe banca echipei României, în Cupa Billie Jean King. 


România reușește rebreak-ul, 4-5 în setul final. Avem nevoie de un hold, pentru a trimite confruntarea în prelungiri. 

Slovenia face break-ul, la 3-4 și se apropie la un game distanță de calificarea la turneul final. 3-5, în setul 3. 

Irina Bara joacă extrem de curajos în setul decisiv, în timp ce Monica Niculescu oferă ușoare impresii de oboseală, în anumite momente. Ambele românce luptă admirabil, iar partida rămâne pe muchie de cuțit. 3-3 în setul final. 

Trecem în avantaj cu break, 2-1 la game-uri în setul 3, dar slovenele restabilesc egalitatea, imediat după. 2-2 în manșa finală. 

Oprim seria de cinci game-uri consecutive câștigate de Zidansek și Juvan. 1-1, în setul decisiv. 

Set, Slovenia! Urmează set decisiv în meciul final al barajului de la Koper. 

România, la un game de a fi egalată la seturi, în meciul decisiv al barajului de la Koper. 

Slovenia trece cu break în avantaj, în setul secund, distanțându-se la 2-4. 

Monica Niculescu anulează excelent, cu o prezență de spirit formidabilă, în zona fileului, o minge de break procurată de slovene pe serviciul Irinei Bara. Este egalitate în setul 2, scor 2-egal. 


Game & set, Romania! Irina Bara face eforturi uriașe pentru a-și ține serviciul, iar ajutorul Monicăi Niculescu face diferența în acest prim set nebunesc, ca intensitate! În ciuda susținerii publicului sloven, Bara și Niculescu dovedesc o reziliență fizică și psihică incredibilă. România, la un set distanță de calificarea la turneul final. 

Break, România! Servim pentru câștigarea manșei întâi!

Meciul se reia cu aceeași intensitate avută ieri. Niculescu servește bine și închide un hold crucial, pentru a egala la patru. 

Întrerupt din cauza ploii, la scorul de 3-3, meciul decisiv de dublu va fi reluat duminică, 16 aprilie, de la ora 12:00. 


Partida decisivă a fost întreruptă de ploaie, la scorul de 3-3 în primul set. Se anunță o pauză de minimum 30 de minute. 

Setul 1 a început cu tenis de o calitate înaltă. Monica Niculescu oferă senzația că ar fi pretutindeni pe teren, în timp ce publicul sloven aclamă orice punct câștigat de Zidansek-Juvan ca și cum ar fi un game. 

În partida de dublu decisivă, Monica Niculescu face pereche cu Irina Bara, pentru a le învinge pe Tamara Zidansek și Kaja Juvan. 


Jaqueline Cristian (24 de ani, 180 WTA) a fost învinsă de Kaja Juvan (22 de ani, 121 WTA), scor 6-2, 6-4, în al patrulea meci al confruntării Slovenia - România, care stabilește naționala calificată la trofeul final al Cupei Billie Jean King, fixat pentru luna noiembrie. 

A doua zi a play-off-ului a început în contrast cu prima, în care Ana Bogdan și Jaqueline Cristian și-au menținut nervii tari și le-au învins pe favoritele gazdelor, Kaja Juvan, respectiv Tamara Zidansek

Rezultatele barajului Slovenia - România 3-2

  • Ana Bogdan - Kaja Juvan 3-6, 6-3, 6-4 
  • Jaqueline Cristian - Tamara Zidansek 6-1, 4-6, 6-3 
  • Ana Bogdan - Tamara Zidansek 6-3, 6-7, 5-7
  • Jaqueline Cristian - Kaja Juvan 2-6, 4-6
  • Monica Niculescu / Irina Bara - Tamara Zidansek / Kaja Juvan 6-4, 2-6, 4-6

În meciul decisiv de dublu, Horia Tecău va alege pe cine va trimite în teren, alături de Monica Niculescu, având opțiunile Irina Bara, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Anca Todoni.

De partea opusă a fileului, căpitanul Sloveniei nu își permite să nu le invite din nou în teren pe Tamara Zidansek și Kaja Juvan, singurele jucătoare cu experiență de top 100 WTA din lotul gazdelor. 


Imaginea istorică cu fostul președinte: Hănescu dezvăluie ce i-a spus Traian Băsescu înainte de plecarea la Olimpicele din Beijing

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!