Tenis

Conflict între autoritățile australiene: Novak Djokovic ar putea fi trimis acasă cu următorul avion! Cum e posibil

Epopeea Novak Djokovic în Australia nu și-a găsit încă sfârșitul, iar finalul ar putea ajunge nefericit. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 11:24
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 11:26

Novak Djokovic a fost acceptat pe tabloul principal al Openului Australian și i-a fost acordat dreptul de participare în turneu de către organizatori, care au anunțat că liderul mondial a primit o scutire medicală din partea experților de imunologie din Australia. Unda verde a fost acordată de două comisii independente care au evaluat dosarul depus de Novak Djokovic fără a cunoaște numele aplicantului. 

Doar că epopeea Novak Djokovic în Australia nu și-a găsit sfârșitul încă, iar finalul ar putea fi nefericit. În condițiile date, prim-ministrul Australiei, Scott Morrison a afirmat că Novak Djokovic trebuie să furnizeze dovada acceptabilă conform căreia nu a putut fi vaccinat din motive medicale.

„Aşteptăm prezentarea lui şi ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru. Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă", a spus Scott Morrison. 

Comunicatul MAI despre intrarea persoanelor nevaccinate în Australia

„Orice persoană care doreşte să intre în Australia trebuie să respecte cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. În timp ce guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pot permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul Commonwealth este cel care va aplica cerinţele noastre la graniţa australiană. 

Din 15 decembrie 2021, deţinătorii de vize complet vaccinaţi eligibili pot călători în Australia fără a fi nevoie să solicite o scutire de călătorie şi să intre în statele şi teritoriile eligibile fără carantină. Dacă o persoană care soseşte nu este vaccinată, trebuie să furnizeze o dovadă acceptabilă că nu poate fi vaccinată din motive medicale pentru a putea avea acces la aceleaşi condiţii de călătorie precum persoanele complet vaccinate. 

Forţa de frontieră australiană va continua să se asigure că persoanele care ajung la graniţa noastră respectă cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. Nicio persoană care concurează la Australian Open nu va primi un tratament special. Cerinţele de carantină pentru sosirile internaţionale în Victoria, inclusiv pentru persoanele nevaccinate, sunt de competenţa guvernului statului Victoria", a spus Karen Andrews, ministrul federal al Afacerilor Interne într-un comunicat, în care nu a pomenit numele Novak Djokovic, notează News.ro

Cum și-a anunțat Novak Djokovic prezența la Australian Open 2022 

„La mulți ani tuturor! Vă urez multă sănătate, iubire și fericire și sper să simțiti iubire și respect față de toate ființele de pe această planetă minunată.

Am petrecut timp de calitate fantastică alături de persoanele dragi mie în timpul pauzei de iarnă, iar azi mă îndrept înspre Australia cu o scutire,” a scris Novak Djokovic pe Instagram, anunțându-și participarea în primul turneu de mare șlem al sezonului.

În cazul în care va participa cu brio la Openul Australian și va încheia turneul ținând trofeul în brațe, Novak Djokovic va deveni cel mai titrat jucător din istoria tenisului masculin, urmând să îi depășească pe Roger Federer și Rafael Nadal în ierarhia all-time care numără titlurile de Grand Slam cucerite. Momentan, toți cei trei mari tenismeni au în palmares câte 20 de trofee de acest calibru. 

Modifică setările cookies