US Open 2022 Marta Kostyuk Ucraina Tenis WTA Victoria Azarenka US Open 2022 Tenis

VIDEO Conflict bieloruso-ucrainean la US Open: Azarenka și Kostyuk au atras toate privirile când s-au întâlnit la fileu, după meci

Victoria Azarenka și Marta Kostyuk nu și-au strâns mâinile la finalul partidei derulate în turul secund al Openului American.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2022, 11:00
Data actualizarii: Vineri 02 Septembrie 2022, 10:55

Victoria Azarenka (33 de ani, 26 WTA) a învins-o pe Marta Kostyuk, scor 6-2, 6-3, în turul secund al Openului American. La finalul partidei, jucătoarea din Ucraina a refuzat să îi strângă mâna bielorusei, confirmând faptul că între cele două jucătoare există un conflict de la distanță pe tema ajutorării persoanelor aflate în nevoi, în contextul războiului din Ucraina, început de Federația Rusă, în complicitate cu Belarusul. 

Marta Kostyuk (20 de ani, 65 WTA) s-a opus cu succes prezenței Victoriei Azarenka în meciul demonstrativ „Tenis pentru pace” organizat la New York cu patru zile înainte de începerea turneului, americanii luând decizia de a nu-i permite Azarenkăi să participe, cu scopul de a evita acutizarea anumitor sensibilități. 

Victoria Azarenka: „E foarte dificil, dar nu trebuie să uităm că suntem oameni.”

„Nu am fost suprinsă. Nu cred că e important să facem tam-tam din acest lucru. Eu întotdeauna strâng mâna adversarei mele. Am avut aceeași situație cu Yastremska, la Washington. Asta este. Nu pot să forțez mâna nimănui. E decizia lor. 

Cum m-a făcut să mă simt? Nu e cel mai important lucru din lume, la ora actuală. M-am oferit să ajut în fața WTA-ului de multe ori, dar mi s-a spus că nu e un timp potrivit,” a comentat Victoria Azarenka, după meci. 

„Nu am avut niciodată o relație strânsă cu Marta. Nu m-am antrenat cu ea, nu am discutat. În martie, i-am contactat pe toți jucătorii ucraineni pe care îi cunosc și m-am oferit să îi ajut, dar nu cred că să vorbesc cu cineva care nu vrea să mă vadă e cea mai bună abordare. 

Am transmis un mesaj foarte clar încă de la început: sunt aici să ajut. Poate că oamenii nu văd, dar nu de asta o fac. Ajut copiii, care au nevoie de haine, ajut persoane care au nevoie de bani, de transport și așa mai departe.

Marta mi-a scris ieri, i-am replicat, sunt deschisă să empatizez cu oricine. Empatia este foarte importantă, în momente precum acestea și voi rămâne la această poziție

Ce se întâmplă în lume acum e foarte dificil, dar nu ar trebui să uităm că suntem oameni și ar trebui să ne tratăm în mod corespunzător,” a adăugat dubla campioană de Grand Slam din Belarus. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!