Tenis

"Cine e cel mai talentat jucător de tenis din ultimul deceniu?" John McEnroe surprinde 

Fostul mare jucător de tenis și-a spus părerea despre un subiect care face deliciul fanilor sportului alb. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 08:24
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 08:30

Nick Kyrgios a fost învins de Daniil Medvedev, scor 7-6, 6-4, 4-6, 6-2 în cel mai spectaculos meci al turului secund la Australian Open 2022, după 2 ore și 58 de minute. 

  • „A fost un meci amuzant, pentru că amândoi servim puternic și abia reușeam să returnăm niște mingi,” a spus Daniil Medvedev în interviu oferit lui Jim Courier după meci, partida încheindu-se cu un total de 48 ași serviți, dintre care 31 de către numărul 2 ATP. 

John McEnroe e de părere că Nick Kyrgios este cel mai talentat jucător de tenis al ultimului deceniu, dar are nevoie să rezolve problemele sale mentale dacă vrea să-și atingă potențialul. Americanul a vorbit pentru Eurosport.

"Îmi place de Nick Kyrgios ca și persoană. L-am „antrenat” la Laver Cup timp de patru ediții, este un puști bun, dar este greu să-l urmărești, pentru că este atât de talentat, grozav pentru tenis. Mi-ar plăcea foarte mult să devină unul dintre cei mai buni cinci-șase jucători din lume, pentru că acolo cred că îi este locul. L-am urmărit timp de cinci-șase ani jucând cu acești jucători de top precum Daniil Medvedev, cu care ar trebui să concureze pentru titluri de Grand Slam. Uitați-vă cum reacționează publicul când joacă. Nick îi incită și mi-ar plăcea enorm să-l văd atingând potențialul său maxim, sau măcar să ajungă aproape de el.

Pentru mine tot ce îi lipsește pentru a-l învinge pe Daniil este latura mentală. Are un joc complet, grozav. Din punct de vedere al tenisului este cel mai talentat jucător pe care l-am văzut în ultimii zece ani, însă trebuie să evolueze un nivel bun zilnic.

Nick a jucat puțin tenis în ultimele 15-16 luni, pe durata pandemiei. Știm asta. L-am întrebat chiar eu dacă nu dorește să joace în câteva turnee pregătitoare pentru Wimbledon, unde poate fi un jucător periculos. Nu și-a dorit să părăsească Australia. L-am întrebat la Laver Cup care îi este planul și cum va recăpăta încrederea și pregătirea fizică de care are nevoie, dar și-a dorit să se întoarcă acasă. Din punct de vedere uman este de înțeles că a dorit să se întoarcă și să-și vadă mama.

Mi-am putut da seama ce se va întâmpla împotriva lui Medvedev de la mare distanță. Nick s-a ridicat la așteptări, i-a arătat adversarului că are posibilitatea de a rămâne în meci, dar nu a mai avut suficientă forță la final. Îmi fac griji, pentru că îmi place de Nick și vreau să-l văd fericit și sănătos", a declarat John McEnroe, pentru Eurosport.

Modifică setările cookies