Tenis

Noi detalii explozive în scandalul lui Djokovic! Testul pozitiv de pe 16 decembrie a ieșit negativ la o scanare a codului QR

Continuă scandalul în cazul lui Novak Djokovic, care a fost reținut de autoritățile australiene, în urmă cu câteva zile. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 15:25
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 15:26

Liderul ATP a mers în Australia, fără să fie vaccinat, însă bazându-se pe faptul că a fost infectat cu Covid-19 pe 16 decembrie, după cum susțin avocații săi, printr-un document care atestă infectarea. Sârbul a obținut o viză specială, prin care i s-ar fi permis intrarea în Australia, care are reguli extrem de stricte legate de vaccinare, însă la intrarea în țară, viza i-a fost anulată de guvernul australian. 

Djokovic a fost dus ulterior într-un hotel de carantinare, iar de acolo a început un adevărat scandal, părinții acestuia declarând război Australiei, prin mișcări de forță și declarații prin care acuzau modul în care este tratat tenismenul și condițiile mizere în care ar fi fost obligat să stea. 

Controversă în rândul testului lui Novak Djokovic

Testul pozitiv al lui Djokovic provoacă o controversă uriașă, în contextul în care tenismenul susține că a fost infectat pe 16 decembrie, iar în zilele următoare a fost surprins inițial la un eveniment, în care a premiat mai mulții copii, iar apoi în compania celor de la L'Equipe, pentru a primi un trofeu. 

Jurnalistul Ben Rothenberg, specialist în tenis, a postat documentele prezentate de avocații lui Djokovic în apărarea sa, de astăzi. Printre ele apare un test negativ la Covid-19, pe data de 22 decembrie, dar și cel pozitiv, de pe 16 decembrie. 

Rothenberg a scanat codul QR atașat testului pozitiv al lui Djokovic, iar în urma scanării, rezultatul apare ca fiind NEGATIV. 

Câteva minute mai târziu, jurnalistul a repetat experimentul, însă de această dată, după publicarea pe contul de Twitter a primelor dovezi, testul apărea ca fiind POZITIV. 

Modifică setările cookies