Tenis

Din nou, prea bună pentru Irina Begu: Elise Mertens a eliminat-o în turul 2 la Melbourne în doar 75 de minute

Irina Begu va părăsi Australia, după ce a suferit eliminări în ambele probe în care participa, în decursul a 24 de ore. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 06:36
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 06:44

Irina Begu (31 de ani, 64 WTA) a cedat în fața Elisei Mertens în turul 2 al Openului Australian. Jucătoarea din România a pierdut în minim de seturi, scor 6-3, 6-2 în fața numărului 26 mondial, confruntarea încheindu-se după numai 75 de minute. 

Belgianca (26 de ani, 26 WTA) a fost extrem de eficientă în punctele jucate cu primul serviciu, câștigând 76% dintre acestea. Într-un meci denotat de agresivitate de pe linia de fund, din partea ambelor jucătoare, Mertens a făcut diferența lovind cu 9 erori neforțate mai puțin (15, respectiv 24 ale Irinei Begu). 

Irina Begu urcă 8 poziții în clasamentul WTA LIVE, până pe locul 56

A fost al treilea succes bifat de Elise Mertens în defavoarea Irinei Begu din tot atâtea meciuri directe, sportiva din Belgia demonstrând încă o dată că apărarea sa este suficient de puternică pentru a rezista atacurilor caracteristice ale Irinei Begu. 

În turul 3, Elise Mertens așteaptă învingătoarea partidei dintre Shuai Zhang și Elena Rybakina, în timp ce Irina Begu se va întoarce în România, fiind eliminată în a treia zi de concurs și din proba de dublu feminin, unde a făcut echipă cu Nina Stojanovic.

Begu/ Stojanovic au sfârșit învinse de Rebecca Peterson și Anastasia Potapova, scor 6-2, 3-6, 5-7. 

Irina Begu va pleca acasă cu un cec în valoare de $112,382, dar și cu un plus de 60 de puncte WTA, în condițiile în care în ediția 2021 a acestui turneu s-a oprit încă din primul tur. 

Clasamentul WTA LIVE indică o urcare cu 8 locuri a Irinei Begu, după încheierea Openului Australian, până pe poziția 56, la 22 în spatele Soranei Cîrstea

Modifică setările cookies