Anunț oficial din Franța! Roxana Mărăcineanu a dezvăluit care sunt șansele lui Djokovic să participe la Roland Garros

Roxana Maracineanu Franta Novak Djokovic Roland Garros Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 10:52
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 10:55

Novak Djokovic (34 ani, 1 ATP) riscă să rateze și alte turnee de Grand Slam, după Australian Open. 

Sârbul a dezvăluit că a ales să nu se vaccineze, asta după întreg scandalul iscat odată cu faptul că și-a forțat intrarea în Australia, bazându-se pe unele declarații false și o derogare obținută după o infectare controversată. Djokovic a fost ulterior expulzat din Austrlia, în urma unui al doilea proces, la hotărârea unor judecători, iar acum poate rata și alte Grand Slam-uri. 

Nici reglementările din Franța și Anglia nu sunt mai 'lejere' în ceea ce privește vaccinarea, astfel că sportivii pot participa, momentan, doar pe bază de vaccinare la unele turnee. Liderul ATP riscă să rateze și Roland Garros-ul sau Wimbledonul în aceste condiții, însă a declarat chiar el că este un risc pe care este dispus să și-l asume

Reacție oficială din Franța în cazul lui Djokovic

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a vorbit despre situația vaccinării, dezvăluind și motivele pentru care autoritățile au impus-o drept condiție obligatorie pentru participarea la Roland Garros

Totodată, Roxana Mărăcineanu a explicat și care sunt condițiile în care Novak Djokovic ar putea participa, nevaccinat, la Roland Garros. 

„Este adevărat că, în Franța, de la începutul ieșirii din criză s-a promovat foarte mult vaccinarea și este ceea ce ne-a permis să ieșim din criza sanitară cât mai rapid. Pentru sportivi și pentru cluburile care au fost închise luni de zile a fost foarte important să trecem la pasul vaccinal. Acum avem voie să mergem la antrenamente și concursuri numai dacă suntem vaccinați.

Pentru noi este foarte important să dăm populației asigurări că oamenii pot reveni la sport datorită acestui vaccin și să protejăm sănătatea sportivilor de performanță care au nevoie să aibă grijă de corpul lor, de sănătatea fizică și mentală.

Facem tot posibilul pentru ca sportivii care sunt vaccinați să fie sănătoși și să poată participa la concursuri și sperăm că în curând n-o să mai fie nevoie de aceste măsuri. Dar dacă situația pandemică va mai dura, în mai, când va avea loc Roland Garros, o să rămânem pe poziția actuală”, a declarat Roxana Mărăcineanu pentru Eurosport.

Novak Djokovic, gata să rateze Roland Garros și Wimbledon 

După saga nefericită din luna ianuarie, liderul ATP a oferit un interviu pentru BBC, în care dezvăluie că este dispus să plătească prețul unor absențe în turneele de mare șlem pentru a-și păstra poziția referitoare la obligativitatea vaccinării anti-COVID.

Întrebat dacă ar sacrifica o prezență în competiții precum Roland Garros sau Wimbledon, organizate în state care în momentul de față impun vaccinarea anti-COVID drept cerință pentru a participa la competiții sportive, Novak Djokovic a răspuns franc: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc,” au fost cuvintele lui Djokovic, transmise pentru BBC. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!