Tenis

Anunț neașteptat venit de la șeful Tennis Australia: "Cred că Djokovic va juca aici la anul"

Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) a ratat ediția din acest an de la Australian Open, după ce autoritățile australiene i-au anulat viza cu scurt timp înaintea startului turneului.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 16:21
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 16:24

Sârbul a fost obligat să părăsească Australia și a mers în țara natală, iar în presa internațională a apărut informația potrivit căreia Djokovic intenționează să dea în judecată Guvernul Australiei pentru modul în care a fost tratat și să solicite despăgubiri uriașe, de aproximativ 3,8 milioane de euro.

Craig Tiley crede că Novak Djokovic va putea juca la Australian Open în 2023

Craig Tiley, CEO-ul Tennis Australia și directorul de la Australian Open, a acordat un interviu în care a vorbit despre eventualele despăgubiri pe care le va solicita Djokovic, dar și despre ce s-ar putea întâmpla cu liderul mondial la următoarea ediție a turneului.

"Nu, nu cred că intenționează să ne dea în judecată. Discutăm și vom mai discuta, dar în acest moment ne concentrăm doar la organizarea acestui turneu extraordinar", a spus Tiley, pentru ABC News, citat de Gazzetta dello Sport.

Întrebat despre o posibilă revenire a lui Novak Djokovic la turneul de la Melbourne, mai ales că s-a discutat despre o interdicție de trei ani în Australia pe care ar urma să o primească sârbul, Tiley a spus: "Cred că va juca la anul. Până la urmă, el e cel mai bun jucător din lume și iubește Australian Open".

Anunțul lui Tiley este surprinzător, având în vedere că ministrul Afacerilor Interne, Karen Andrews și prim-ministrul Scott Morrison au confirmat că decizia de expulzare a liderului ATP aduce cu sine interdicția de 3 ani pe teritoriul Australiei. 

„Viza sa a fost anulată de Ministrul Imigraților, Hawke. Acea decizie a fost păstrată și de Curtea Federală, așa că în consecință, acesta nu mai are voie 3 ani să intre în Australia. 

Totuși, ar putea să fie o discuție despre o nouă viză mai devreme, dar totul este ipotetic acum", a spus Karen Andrews, Ministrul Afacerilor Interne în Australia.

Modifică setările cookies