Cupa Davis 2022 Australia Cupa Davis Canada campioana Cupa Davis Lleyton Hewitt Tenis

Antrenorul finalistei Cupei Davis, Lleyton Hewitt, surprinde: „Ne-am înecat la mal!” Fostul lider ATP demontează noul format

Cupa Davis a adoptat formatul turneului final, spre neplăcerea multor voci importante ale tenisului masculin. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 10:01
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 09:59

Echipa Australiei a jucat finala Cupei Davis pentru prima oară, după 19 ani de absență. Australienii jucaseră precedenta oară ultimul act al Cupei Davis în 2003, când Lleyton Hewitt era tenismen activ și îl învingea, în meciul de deschidere, pe actualul antrenor al liderului ATP, Carlos Alcaraz, Juan Carlos Ferrero. 

Doar că Thanasi Kokkinakis și Alex De Minaur nu au putut concretiza suma eforturilor depuse de australieni în acest an, în meciurile finale ale ediției 2022 a Cupei Davis. Învinși de Denis Shapovalov, respectiv Felix Auger-Aliassime, Australia s-a înclinat în favoarea Canadei, care a ieșit campioană pentru prima dată în istorie

Lleyton Hewitt critică formatul turneului final: „Este greșit, dar nimeni nu ascultă.”

„Ne-am înecat la mal, dar nu aș putea fi mai mândru de băieții mei. Am folosit jucători diferiți, de-a lungul anului, și sunt sigur că toată lumea în Australia e mândră de ei. Nu toți au putut fi aici, unii ne-au trimis mesaje de acasă, dar, în parte, au jucat fiecare un rol important pentru ca echipa să ajungă în finală,” a declarat Lleyton Hewitt, la conferința de presă organizată după încheierea finalei Cupei Davis 2022. 

„Conceptul competiției este greșit, dar nimeni nu ascultă. Am pus petice, și nu soluții reale, înfruntând problemele reale ale Cupei Davis,” a adăugat Lleyon Hewitt, notează Punto de break

Hewitt, reacție dură la adresa lui Pique, când a auzit că vrea să mute Cupa Davis la Abu Dhabi

Antrenorul echipei australiene crede că actualul format competițional nu mai reprezintă valorile întrecerii intitulate Cupa Davis și îi acuză pe organizatori de intenția de a vinde sufletul evenimentului de marcă din lumea tenisului internațional masculin. 

„Cupa Davis a fost văzută cu ochi buni, era vârful sportului în tenisul masculin, pentru că se juca în cinci seturi. Am aruncat asta pe geam, iar acum renunțăm și la sistemul de gazdă-oaspete. 

Dacă vor vinde sufletul Cupei Davis Orientului Mijlociu pentru alți cinci ani, cred că e ridicol. Omoară competiția,” a fost poziția exprimată de Lleyton Hewitt, notează The Guardian, la adresa oficialilor Cupei Davis, printre care se numără fundașul Barcelonei, Gerard Pique. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!