VIDEO „Am crescut împreună de la 7-8 ani!” Cum au reușit puștii Canadei să câștige Cupa Davis

Canada campioana Cupa Davis Australia Cupa Davis Cupa Davis 2022 Denis Shapovalov Felix Auger-Aliassime Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 10:55
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 11:58

Felix Auger-Aliassime (22 de ani) și Denis Shapovalov (23 de ani) au fost tenismenii care au contribuit decisiv la victoria Canadei, în finala Cupei Davis 2022. 

Ediția 2022 a Cupei Davis s-a încheiat cu o campioană în premieră, echipa Canadei. Denis Shapovalov și Felix Auger-Aliassime au adus cele două victorii care au securizat primul succes suprem al Țării Frunzei de Arțar în competiția de top a tenisului masculin internațional.

Canada a învins Australia în minim de seturi, iar, după încheierea partidei decisive, Felix Auger-Aliassime a dezvăluit ce și-a spus, în momentul mingii de meci fructificate, dar și care este secretul unității din rândul echipei câștigătoare. În 2015, Shapovalov și Auger-Aliassime au câștigat Cupa Davis la juniori, izbutind să repete performanța, la seniori, șapte ani mai târziu. 

Shapovalov și Auger-Aliassime au adus Canadei prima Cupă Davis din istorie

Rezultatele din finala Cupei Davis 2022

  • Denis Shapovalov - Thanasi Kokkinakis 6-2, 6-4
  • Felix Auger-Aliassime - Alex De Minaur 6-3, 6-4

„Am văzut terenul liber și mi-am spus: 'Du-te, lovește-o!' Când am văzut mingea în aer îndreptându-se în afara terenului, picioarele m-au lăsat. 

A fost uimitor să îi văd pe Frank (căpitanul nejucător) și pe toți ceilalți strigând și venind către mine. Joci multe meciuri într-un an, dar o zi precum aceasta o voi ține minte foarte mult timp, de aici încolo,” a declarat Felix Auger-Aliassime, notează Punto de break

„Emoțiile sunt greu de descris. Cu toții am visat la momentul acesta. Am crescut împreună încă de la 7-8 ani și visam să ajungem în finală și să câștigăm acest tip de meciuri. Pentru mine, e un vis devenit realitate. E un moment grozav pentru mine și pentru țara noastră,” a adăugat Auger-Aliassime, unul dintre cei mai în formă tenismeni ai Planetei, în momentul de față. 

sursă foto: tenisite.info

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!