VIDEO Amețitor: terenul de tenis n-a părut niciodată mai mic! Cum s-a jucat finala „celor doi Goliat” la Houston, John Isner - Reilly Opelka 

John Isner ATP 250 Houston Reilly Opelka Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 11 Aprilie 2022, 10:50
Data actualizarii: Luni 11 Aprilie 2022, 10:56

Reilly Opelka a dispus de John Isner, scor 6-3, 7-6, în finala turneului ATP 250 de la Houston, pentru a cuceri al patrulea titlu ATP al carierei. 

Reilly Opelka (24 de ani, 17 ATP) l-a învins în finala turneului ATP 250 de la Houston pe compatriotul John Isner (36 de ani, 23 ATP) pentru a cincea oară, în șase meciuri directe jucate în circuitul ATP. 

Cel mai înalt tenismen din elita tenisului mondial - 2,11 metri - a avut un oponent pe măsură - 2 metri și 8 centimetri măsoară înălțimea lui John Isner, dar nu a cedat niciun set în ultimul act al finalei competiției desfășurată pe zgura texană. 

Reilly Opelka a reușit singurul break al finalei, întinse pe durata a 109 minute de joc

  • 13 mingi de break au fost procurate în finala Opelka vs. Isner, în pofida serviciilor renumite ale celor doi jucători. 

6-3, 7-6 (7) a fost scorul finalei câștigate de Reilly Opelka. Contrar așteptărilor, finala a înregistrat un break, reușit de Opelka în primul set, la scorul de 4-3. 

Este al patrulea titlu ATP adjudecat de Reilly Opelka în carieră și al doilea în acest sezon, după trofeul apropiat la Dallas, pe suprafață hard indoor. 

Reilly Opelka, tenismenul de top care ar fi preferat să fie baschetbalist mediocru 

Într-un interviu acordat Inside Tennis, Reilly Opelka afirmă că ar fi preferat, din rațiuni financiare, să fie un baschetbalist mediocru în schimbul statutului actual de tenismen în vârful ierarhiei mondiale. 

„În Europa se joacă ori fotbal, ori tenis. În SUA, fotbal american, baseball, baschet, iar fotbalul sau lacrosse-ul sunt mai populare decât tenisul. Cei mai buni atleți din lume sunt americani, dar joacă baschet sau fotbal american. De ce nu? Și eu mi-aș fi dorit să joc baschet. Cred că sunt un atlet grozav, am mobilitate bună pentru un tip de 2,11 metri. 

Dacă aș fi fost un baschetbalist mediocru, unul din top 20 în NBA, aș face $28 milioane per an. În schimb, trag de mine, călătoresc prin toată lumea și câștig mult mai puțin. Aș fi putut să stau acasă și să primesc bani timp de 12 ani. Dacă ești al optulea om din lotul lui Chicago Bulls, faci mai mulți bani decât al optulea jucător din ATP,” a declarat Reilly Opelka pentru Inside Tennis. 

Ași per game servit în circuitul ATP, conform unor statistici din 2020

1. Reilly Opelka - 1,50

2. Ivo Karlovic - 1,46

3. John Isner - 1,31

4. Milos Raonic - 1,22

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!