GALERIE FOTO 2022, sezonul de tenis subestimat, dar convingător al Simonei Halep

Simona Halep Simona Halep 2022 Simona Halep Romania Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 08:02
Data actualizarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 08:01

Pentru Simona Halep (31 de ani), anul 2022 a fost, indiscutabil, cel mai zbuciumat nu doar din cariera sa de jucătoare profesionistă de tenis - în urma suspendării din circuitele WTA și ITF pentru un test anti-doping eșuat -, ci și în viața personală, în care a avut de înfruntat dificultățile sociale și emoționale ale unui divorț.

Toamna a răsturnat un sezon 2022 de altfel solid al Simonei Halep, care a reușit să treacă cu brio peste accidentarea gravă suferită în luna mai a anului 2021, la Roma, când a trecut printr-o dublă ruptură musculară la nivelul gambei stângi.

Performanțele Simonei Halep în anul 2022

- 2 titluri WTA, bifate la Melbourne (WTA 250) și Toronto (WTA 1000)

- 39 de victorii și 11 înfrângeri (78% procentaj de victorie)

- și-a îndeplinit obiectivul de a reveni în top 10 WTA

- a jucat semifinală în turneul de la Wimbledon

- pentru a opta oară în ultimii nouă ani, încheie anul în primele zece jucătoare ale lumii

- a bifat prezența în semifinalele competiției de la Indian Wells (WTA 1000)

În data de 8 septembrie 2022, Simona Halep și Toni Iuruc au oficializat divorțul la notar, confirmând o veste care a surprins marea majoritate a urmăritorilor săi. 

Fanii Simonei Halep au fost dezamăgiți să afle, o săptămână mai târziu, în data de 15 septembrie, că Simona Halep își anulează șansa de a participa la Turneul Campioanelor în această toamnă, constănțeanca decizând să își încheie prematur sezonul, pentru a se putea supune perioadei de recuperare impuse de medici, după dubla intervenție chirurgicală suferită la nivelul nasului.

Operată pentru a combate problemele respiratorii, dar și pentru a-și modifica structura nasului, din proprie intenție, Simona Halep nu a stat mai mult de trei săptămâni în liniște, până în data de 7 octombrie, când a primit rezultatul poztiv al testului anti-doping de la US Open.

Agenția Internațională a Integrității în Tenis a înștiințat-o pe Simona Halep de încălcarea regulamentului, prin consumul substanței interzise Roxadustat, regăsite în rezultatul testului anti-dopaj. 

Simona Halep încheie anul 2022 în top 10 WTA, cu 24 de titluri în palmares

În timp ce echipa de avocați angajată de Simona Halep încearcă să îi demonstreze nevinovăția, existând în finalul acestui an șanse reale ca suspendarea provizorie a româncei să ajungă anulată, în 2023, dubla campioană de Grand Slam din țara noastră are însă motive suficiente pentru a privi în trecut la un sezon 2022 în care a dovedit lumii întregi că își poate rezerva în continuare un loc în top 10 mondial. 

Fără doar și poate, Simona Halep a impresionat cel mai puternic în turneele WTA 1000 de la Toronto și în întrecerea de mare șlem de la Wimbledon, unde a putut fi oprită doar de ulterioara campioană, Elena Rybakina.

Testul Swiatek, căzut, dar revenirea estivală l-a făcut uitat

Împotriva Igăi Swiatek, jucătoarea care a dominat autoritar trei sferturi din sezon, Simona Halep a disputat o singură partidă, în semifinala turneului WTA 1000 de la Indian Wells, cedată în trei seturi, scor 7-6 (6), 6-4. Scorul întâlnirilor directe dintre Halep și Swiatek este acum egal, 2-2. 

Simona Halep s-a răzbunat însă în vară, când a jucat semifinală la Birmingham, s-a retras înaintea semifinalei de la Bad Homburg și a atins penultimul act inclusiv la Wimbledon, totalizând 11 victorii din 14 posibile, în sezonul de iarbă. 

Dezamăgirile sezonului pentru Simona Halep: eliminările timpurii de la Roland Garros și US Open

Pe hard-ul încins de la Toronto, Simona Halep a trecut fără set pierdut de Donna Vekic, Shuai Zhang, Jil Teichmann și Cori Gauff, după care a dispus, în câte trei seturi, de Jessica Pegula și Beatriz Haddad Maia, pentru a face primul pas convingător, sub comanda noului antrenor, Patrick Mouratoglou

Printre dezamăgirile notabile ale anului rămân eșecurile cu Jelena Ostapenko, din semifinalele întrecerii WTA 1000 de la Dubai, cu Ons Jabeur, din faza sferturilor de finală ale competiției WTA 1000 de la Madrid, dar și eliminările în turul doi, respectiv inaugural al Grand Slam-urilor de la Paris și New York, suferite în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, respectiv ucrainencei venite din calificări, Daria Snigur

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!