EXCLUSIV Românul impresariat de Jay-Jay Okocha despre fostul star al Nigeriei: ”Nota zece ca fotbalist, dar zero ca om!”

Dorian Marin Campionatul Mondial din 1994 Jay-Jay Okocha Nigeria Super Eagles Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 08:48
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 08:46

Dorian Marin a antrenat în ultimii 20 de ani în Asia și Africa, unde a fost inclusiv selecționer al Eritreei. Ultima dată a pregătit-o pe Calabar Rovers, echipă din prima ligă din Nigeria.

Antrenorul român Dorian Marin și-a făcut un nume atât în Asia, cât mai ales în Africa, acolo unde a fost selecționer al Eritreei, campion în Uganda și a activat ultima dată pe banca tehnică a unei echipe din prima ligă a Nigeriei, Calabar Rovers, între noiembrie 2017 și ianuarie 2019.

Într-un dialog cu sport.ro, tehnicianul a adus în discuție colaborarea sa cu celebrul Jay-Jay Okocha, fostul star al naționalei Nigeriei devenit impresar.

”În Nigeria, spre deosebire de Ghana, unde la fel am antrenat, mori de foame dacă nu joci fotbal!

”În Nigeria găsești câte o academie pe fiecare stradă”

Fiecare care are relații pe la primăria din localitate își face acolo o academie! Găsești câte o academie pe fiecare stradă...

Timp de un an și jumătate, l-am avut impresar pe Jay-Jay Okocha. Mare fotbalist, nota 10 pentru cariera lui de jucător, dar zero ca om!

”Din cauza lui Okocha am pierdut trei oferte”

Din cauza lui am pierdut nu una, nu două, ci trei oferte! Erau cluburi bune din Africa de Sud, Angola și Zimbabwe, și nu înțelegeam de ce nu se finalizau discuțiile.

Până când cineva de la unul dintre aceste cluburi mi-a explicat că nu puteau transfera la echipă cei patru fotbaliști nigerieni pe care îi cerusem eu. Doar că nu eu eram cel care îi ceruse...

Am aflat că acum nici măcar fratele lui Okocha nu mai vorbește cu el!”, a explicat Dorian Marin (foto - lângă Peter Rufai, goalkeeper-ul titular al Nigeriei la Campionatele Mondiale din 1994 și 1998pentru sport.ro.

Jay-Jay Okocha: 3 participări la CM, meciuri la PSG, câștigător al Cupei Africii 

Augustine Azuka Okocha, cunoscut drept Jay-Jay Okocha, este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat continentul Africa.

Mijlocașul ofensiv nigerian a jucat cu naționala ”Super Eagles” la trei Campionate Mondiale, în 1994, 1998 și 2002, a câștigat Cupa Africii pe Națiuni în 1994, iar la nivel de echipe de club a evoluat la Eintracht Frankfurt, Fenerbahce Istanbul sau Paris Saint-Germain, printre altele.

Foto: Citizen Digital, The Standard, Capital Sports

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!