Ciprian Tatarusanu AC Milan Stranieri

Părerea specialiștilor despre Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu ar putea apăra poarta lui AC Milan în următoarea perioadă.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 14 Octombrie 2021, 18:25
Data actualizarii: Joi 14 Octombrie 2021, 18:26

Fostul titular al echipei națioanale este gata să devină principala opțiune pentru poarta lui AC Milan, după ce Maigan va absenta 10 săptămâni din cauza unei accidentări. El se va lupta cu Antonio Mirante pentru un post d etitular.

Italienii de la tuttomercatoweb.com au vorbit cu trei doști antrenori ai lui Milan despre posibilitatea ca Cipran Tătărușanu să devină titular. Toți cei trei îl văd drept o opțiune importantă în echipa lui Stefano Pioli,

Mario Ielpo (58 de ani), portar la Milan în perioada 1993 - 1996: "Maignan a fost un punct fix în echipă, a impresionat prin temperamentul său și prin parade, dar acum Milan are doi portari excelenți la dispoziție. Tătărușanu are experiență, a fost mult timp la echipa națională. Nu e la fel ca Maignan, dar repet, e un portar excelent. Va conta doar ca la revenire să-și recapete încrederea. A făcut doar o greșeală împotriva Romei (n.r - în sezonul trecut), dar după s-a revanșat"

Stefano Cuoghi (62 de ani), mijlocaș la Milan în perioada 1980-1983: "E clar că Tătărușanu nu e Maignan, dar nu e un portar rău, sigur că Milan se poate baza pe el. Nu cred că va avea probleme cu cei din defensivă, având în vedere că se antrenează zilnic cu ei".

Luigi Turci (51 de ani), antrenor de portari la Milan în perioada 2019-2021: "Nu cred că Mirante se va lupta imediat pentru postul de titular, mai ales din respect pentru Tătărușanu, care mereu a dat tot când a fost nevoie. Românul e aici de anul trecut și este respectat de antrenor (n.r - Stefano Pioli). 

E vorba de respect în cazul lui Tătărușanu, mai ales că e aici de ceva timp. Mirante, totuși, a avut o perioadă de pauză și, în ciuda faptului că s-a antrenat, are nevoie să-și recapete încrederea prin meciuri. Tătărușanu își cunoaște rolul la echipă, știe ce trebuie să facă și se antrenează pentru a fi pregătit. Nu se poate considera surprins. Nu a jucat recent, dar niciodată nu s-a oprit din pregătire".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!