Mircea Lucescu Turcia Stranieri

"Nu sunt nici demis, nici nu am cerut eu sa plec! Asta e adevarul!" Lucescu a dezvaluit ce s-a intamplat intre el si sefii fotbalului turc

Mircea Lucescu a confirmat despartirea de nationala Turciei, dar sustine ca nu a fost demis, nici nu si-a dat demisia. El spune ca si-a incheiat mandatul.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019, 20:07
Data actualizarii: Luni 11 Februarie 2019, 20:12

Mircea Lucescu s-a despartit de nationala Turciei, iar locul sau ar putea fi luat de Senol Gunes, in prezent antrenor si la Besiktas. Romanul in varsta de 73 de ani a stat 17 meciuri pe banca Turciei si a inregistrat 4 victorii, 6 egaluri si 7 infrangeri. El a retrogradat in Liga Natiunilor.

Lucescu: "Nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia"


Mircea Lucescu sustine ca mandatul sau la nationala Turciei s-a incheiat potrivit intelegerii facute de mai multa vreme cu Federatia din aceasta tara.

"Vreau sa va spun ca nu sunt nici demis, nici eu nu am cerut sa fiu demis. A fost o intelegere foarte clara, eu mi-am incheiat mandatul pentru care am fost chemat acolo. Am construit o echipa tanara, noua, incepe o noua competitie acum, eu aveam contractul pana in vara. Nu e corect nici din partea mea, din punct de vedere profesional, sa incep o competitie si dupa sa il las pe altul. Stiu ce am patit si eu cand am preluat. Am avut o discutie cu presedintele Federatiei si am spus ca e mai bine in aceste conditii, daca nu se prelungeste contractul pe toata perioada preliminariilor, e mai bine sa ma retrag si sa vina altcineva.

Am preluat o echipa cu o medie de varsta de 29 de ani, am ajuns la 23. Am avut si rezultate bune, adica am batut Croatia, am batut in Suedia, am batut Irlanda, am batut Iran. Am facut multe meciuri nule, dar tinant cont ca e o echipa complet tanara, jucatori care din cauza situatiei existente in fotbalul turcesc, unde pot sa joace toti strainii. Si duminica am fost la un meci al lui Galatasaray, erau 11 straini, niciun jucator de echipa nationala. Cu toate echipele din Istanbul se petrec aceleasi lucruri", a declarat Mircea Lucescu pentru Telekom Sport.

Lucescu a preluat nationala Turciei in august 2017 si a castigat 2.5 milioane euro pe an la carma reprezentativei care in 2002 a cucerit bronzul mondial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!