OFICIAL Fotbalistul român născut lângă Galați a semnat cu Dinamo Kiev, vicecampioana Ucrainei! Contract pe 5 sezoane, salariu pe măsură

Maxim Bragaru cernomoret odesa Dinamo Kiev Maksym Braharu nationala Ucrainei Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 13:02
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 13:35

Maxim Bragaru este din orașul Reni și evoluează pentru naționala Ucrainei.

România - Ucraina, meciul de debut al tricolorilor la EURO 2024, este azi, de la ora 16:00, LIVE pe PRO TV și VOYO

Născut la câțiva kilometri de Galați, în orașul Reni, în fostul raion ucrainean cu același nume în care 49% din populație era formată din etnici români conform recensământului din 2001, Maxim Bragaru (Maksym Braharu) a devenit în această vară jucătorul lui Dinamo Kiev, vicecampioana din Ucraina.

În Reni există, conform datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv o ”Asociație a românilor din orașul Reni”, iar tot aici s-a născut și Pavel Cebanu, fostul fotbalist de la Zimbru (Nistru) Chișinău devenit ulterior antrenor în România la Olimpia Satu Mare și președinte al Federației Moldovenești de Fotbal.

Fotbalist de bandă, care poate juca la fel de bină extremă stânga/dreapta sau fundaș stânga, internaționalul de tineret ucrainean de origine română Maxim Bragaru s-a remarcat la Cernomoreț Odesa.

La cei 21 de ani ai săi, el are deja cinci sezoane jucate în fotbalul de seniori la Cernomoreț Odesa, plus o medalie de bronz câștigată cu naționala Ucrainei la Campionatul European Under-21 din 2023, desfășurat în România și Georgia.

Bragaru a fost de altfel cel care a centrat decisiv la autogolul lui Dican din minutul 89 al meciului România - Ucraina 0-1 de la turneul final de tineret.

Site-ul dynamo.kiev.ua a oferit toate detaliile contractului semnat de Bragaru cu vicecampioana Ucrainei: suma de transfer este între 400.000 și 500.000 de dolari, înțelegerea valabilă pe 4+1 sezoane, iar salariul anual al jucătorului de 300.000 de dolari.

”Maxim, îți mulțumim pentru cei cinci ani petrecuți la noi, pentru promovarea în prima ligă, pentru semifinalele Cupei. 

Ne aducem aminte de tot: cele 118 meciuri ale tale la club, cele 10 goluri, prezența în topul celor mai rapizi și tehnici jucători.

Joacă! Arată-ne tuturor plăcerea din jocul tău! Și simte-te bine! Suntem cu toții mândri de tine: <<Este al nostru, din regiunea Odesa, un marinar pentru totdeauna>>”, au postat pe Telegram cei de la Cernomoreț, cunoscuți drept ”Моряки” (”Marinarii”).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!